Haberler

Nükleere Karşı Pedal Çevirenler Gerze'ye Ulaştı

Güncelleme:

Sinop'ta kurulacak nükleer santrali protesto etmek için Giresun'dan bisikletleri ile yola çıkan İzmir Karşı Bisiklet Grubu Gerze ilçesine ulaştı.

İlçede Yeşil Gerze Çevre Platformu'nu (YEGEP) ziyaret ede grup, burada yaptıkları açıklamada,  İzmir'den otobüs ile Giresun'a gelerek buradan Sinop'a ulaşmak üzere bisikletleri ile yola çıktıklarını söyledi.

Sinop'ta yapılmak istenen nükleer santrali protesto etmek için pedal çevirdiklerini belirten grup, şunları dile getirdi:

"Suyumuza, doğamıza sahip çıkmak için pedalla yollardayız. Nükleer santraller yapım sırasında kapladığı geniş alandaki doğayı tahrip eder, orman arazilerinin yok olmasına neden olur. Doğaya ve sağlığımıza tehdittir. Doğa ve insanlık için tehlikeli, enerji üretimi açısından pahalı ve kirli olan bu projenin karşısındayız. Nükleer santral Türkiye'nin enerji sorununa çözüm değildir. Bütün gelişmiş ülkeler yakın geçmişte yaşanan felaketlerden ders çıkartırlarken var olan nükleer santraller kapatıldı. Türkiye'de üç ayrı bölgede planlanan nükleer santraller doğru ve sağlıklı bir enerji politikamızın olmamasının sonucudur."

YEGEP Temsilcisi Şengül Şahin ise, İzmir Karşı Bisiklet Grubu'nu' Gerze'de görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek bir çevre platformu olarak gruba, verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretin ardından bisiklet grubu Sinop'a hareket etti. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Giresun İzmir Sinop Gerze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title