Haberler

    Nükhet Duru

    Güçlü sesiyle Nükhet Duru, 25 Mart'ta LMersin Kültür Merkezi'nde.

    Güçlü sesiyle Nükhet Duru, 25 Mart'ta L Mersin Kültür Merkezi'nde...

    1970'li yılların ortasında müzik dünyasına gazinolarda şarkı söyleyerek adım atan Nükhet Duru, 40 yıldır hiç ara vermeksizin sahne üzerinde. 70'lerde "Beni benimle bırak", "Anılar", "Melankoli", "Ben sana vurgunum" gibi hit şarkılarla adını zirveye yazdırdı. 80'lerde "Söyletme beni", "Sevda", "Destina", 90'larda "Mahmure", "Yasaksa yasak", "Biz göçmüşüz" onun sesinden dillere düşen şarkılardan sadece birkaçı...

    Gazino, turneler, halk konserleri, plak ve televizyon çalışmalarının yanı sıra, tiyatro ve müzikal oyuncusu olarak da uzun yıllar sahneye çıktı. "Karmen", "Cahide", "Yedi kocalı hürmüz", "İstanbulname" gibi önemli müzikallerde başrol oynadı. Sahnede seyirciyle kurduğu sıcak diyalog, neşeli ve esprili hali ve tavrının yanı sıra yüksek şarkıcılık performansıyla da her zaman tercih edilen isimlerden biri oldu.

    Türkiye'de pop müziğin "dört yapraklı yoncası" denilince akla gelen isimlerden biri olan Nükhet Duru, hem 40 yıldır sevilen ve dinlenilen, klasikleşmiş şarkılarının, hem de 60'lı yıllardan bu yana Türk popunun unutulmayan şarkılarının yer aldığı bir repertuvarla dinleyici karşısına çıkacak. Türkiye'de yaşayan herkesin ortak hafızasına yer etmiş, ezbere bilinen ve söylenen, daima hatırlanan şarkılar, usta bir yorumcunun sesi ve nefesiyle sahnede tekrar hayat bulacak. Nükhet Duru, akustik konserini, sohbeti ve esprileriyle de renklendirecek.

    Detaylar :

    İl : Mersin

    İlce : Merkez

    Mekan : Mersin Kültür Merkezi

    Mekan Adresi : İsmet İnönü Bulvarı Liman Girişi No: 5, Akdeniz

    Başlangıç Saati : 25.03.2017 20: 30: 00

    Bitiş Saati : 25.03.2017 22: 30: 00

    Kategori : Nükhet Duru

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Nükhet Duru Türkiye Mersin Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title