Haberler

Nuh'un Gemisi Cudi'ye Getirilecek

Şırnak Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği, Rusell Crowe'un başrolünü oynadığı 'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan Nuh'un gemisinin ABD'den getirilip, Cudi Dağı eteklerinde sergilemek için İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul Allevents Fuarcılık'ta yapılan 'Nuh'un Gemisi' toplantısına, Nuh'un Gemisi Proje Koordinatörü Emrah Doğru, Allevents Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kalkavan, Yönetim Kurulu üyesi Murat Akan ve Projeler İletişim Koordinatörü Ebru Gençoğlu katıldı. Hüseyin Kalkavan, Nuh: Büyük Tufan filminin yapım şirketi ve aynı zamanda yönetmeninin firmasıyla iletişim halinde olduklarını, filmde kullanılan geminin ne durumda olduğu ile ilgili görüştüklerini söyledi. Nuh'un Gemisi Proje Koordinatörü Emrah Doğru ise Cudi Dağı eteklerine geminin getirilmesiyle alanın Milli Park ilan edilmesiyle beraber bölge şartlarına uygun bir hayvanat bahçesinin yapılacağını söyledi. Doğru, "Geminin müze haline getirilmesiyle yönetmen ve film ekibiyle görüşülüp ellerinde bu projede kullanabileceğimiz ekipmanların neler olduğunun öğrenilmesiyle ve bu sürecin belgesel haline getirilecek. Düzenlenecek temaslara göre, ABD'de bulunan firma merkezine New York veya Panama'ya konuyla ilgili bir gezi tertiplenecek" dedi.

Doğru, bölge üniversitelerinden öğrencilerin ve halkın projeye dahil edilmesiyle Şırnak'ta tekrar inşa edilecek geminin yapım aşamasında o dönemin ilkel şartlarına uyularak çalışmalarının halkla ilişkiler konusunda daha geniş haber kaynağı sağlanacağını belirtti.

Doğru ayrıca, Milli Park'ın açılışı sırasında düzenlenecek organizasyonda Nuh filminin yönetmeni Daren Aronofsky ve Russell Crowe'un olması için tüm girişimlerin yapılacağını söyledi.

Nuh'un Gemisi Proje Koordinatörü Emrah Doğru proje konusunda kendilerine yardımcı olan her türlü desteğin sağlanacağı sözlerini veren Şırnak Valisi Hasan ipek ve Özel Cizre Botan Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret İnal'a da yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Özel Cizre Botan Hastanesi'nin sponsorluğunu üstlendiği, Şırnak Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği'nin girişimleri ile ABD'de bulunan geminin getirilmesi ile bölgede turizm patlaması olması bekleniyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Russell Crowe Murat Akan Şırnak Cudi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title