Haberler

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Melikgazi'de

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Sağsöz, Yardımcı Doç. Dr Masoumeh Khanzadeh, Yardımcı Doç.Dr.Kenan Başoğlu, Araştırma Görevlisi Fazıl Akdağ, Mimar Betül Künyeli ve Mimar Şule Yarımçam, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ’ı ziyaret ederek, Belediye Üniversite işbirliği ve ortak projeleri değerlendirerek Mimarlık Fakültesi olarak ortak proje çalışması hakkında bilgi verdiler.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Sağsöz, Yardımcı Doç. Dr Masoumeh Khanzadeh, Yardımcı Doç.Dr.Kenan Başoğlu, Araştırma Görevlisi Fazıl Akdağ, Mimar Betül Künyeli ve Mimar Şule Yarımçam, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 'ı ziyaret ederek, Belediye Üniversite işbirliği ve ortak projeleri değerlendirerek Mimarlık Fakültesi olarak ortak proje çalışması hakkında bilgi verdiler.

Yaşlılıkta gençlik mahallesi projesi

Başkan Memduh Büyükkılıç'a Deprem Araştırma Merkezi, Davud El-Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi kurumları Kayseri'ye kazandırmalarından dolayı bilim adına, öğrenciler adına ve eğitim adına teşekkür eden Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Sağsöz "Yaşlılıkta gençlik mahallesi projemiz bulunmaktadır. Yaşlılıkta gençlik mahallesi projesinin kapsamı kendi kendine yetebilen (ekonomik açıdan, dışarıya bağlı olmayan) yaşlıların belediyenin tahsis edeceği bir alanda bir yerleşim birimi oluşturmaktır. Bu projemiz bir ilk olup Melikgazi belediyesi ile ortak gerçekleştirmek istiyoruz. Projenin amacı, yaşlıların ekonomik, sosyal ve kültürel vb. açılardan yaşam kalitelerini artırmak ve yaşlıları sosyal hayata kazandırmak" dedi.

Melikgazi Belediyesi'nin bilimin öncüsü, bilimin merkezi ve her zaman önünü açan hizmetkarı olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç "Toplum dinamiklerini, gelişmeleri ve gelişmişliği ile çağdaş yenilikleri üniversiteler sayesinde gerçekleştirmektedir. Üniversitelerin aktif olması, öğrenci yoğunluğu olması o toplumun geleceğinin güvende olduğunun en büyük kanıtıdır. Kayseri yüzyıllardır bilimin ve araştırmanın merkezi olmuştur. Nitekim Kayseri Makar-ı ulema' şehri olarak bilinmektedir. Son yıllar da üniversite sayısının artması bunu haklı çıkarmaktadır. Belediye olarak Çağırağası Konağı Restore ederek Erciyes Üniversitesinin hizmetine sunduk. Mühendislik Fakültesine Deprem Araştırma Merkezi inşa ederek onların hizmetine sunduk. Melikgazi bilimin öncüsü bilim insanın destekleyicisidir" dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Bilim ve araştırma merkezi üniversitelerin her türlü ortak proje, etkinlik, çalışma ve oluşumlara açık olduklarını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Akdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title