Haberler

"Nuh: Büyük Tufan" Malezya'da Yasaklandı

Güncelleme:

Russell Crowe'un başrolünde oynadığı, Türkiye'de bu hafta vizyona giren 'Nuh: Büyük Tufan' filmi, İslami gerekçelerle Malezya'da yasaklandı.

Yeni Zelandalı aktör Russell Crowe'un başrolünde oynadığı, Nuh Tufanı'nı anlatan ve yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin yaptığı, Jennifer Connelly ve Emma Watson'nın rol aldığı ve Türkiye'de bu hafta vizyona giren 'Nuh: Büyük Tufan' filmi, İslami gerekçelerle Malezya'da da yasaklandı.

"PEYGAMBERİN YÜZÜ GÖSTERİLİYOR"

Malezya Film Sansür Kurulu Başkanı Abdül Halim Abdül Hamid, kararın iki hafta önce alındığını söyleyerek "Bir peygamberin yüzünün gösterilmesi İslam'da yasaktır. Eğer film Malezya'da gösterilseydi çok fazla tepkiye yol açabilirdi" dedi.

Film, daha önce Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri'nde de yasaklanmıştı. Mısır'daki El Ezher Üniversitesi de filmin yasaklanması yönünde fetva vermişti.

TÜRKİYE'DEN 'NUH TUFANI' ELEŞTİRİSİ

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, yaptığı açıklamada, filmde Hazreti Nuh'a iftiralar olduğunu ileri sürerek, filmde Nuh'un oğlunun babasını öldürmek için yaptığı planların iftira olduğunu, hiçbir dayanağının bulunmadığını ifade etti.

Nuh peygamberin filmde, "Allah'ın isteğiyle torununu öldürmeye karar verdiği, ancak daha sonra Allah'ın isteğine karşı gelerek öldürmekten vazgeçtiği" şeklinde bir bölüm yer aldığına değinen Bayındır, şunları söyledi:

"Allah Teala bize verdiği emirlerin aynısını Nuh Aleyhisselama da vermiştir. Bizim kitabımızda adam öldürmenin üç sebebi olabilir; biri kasten adam öldüren kişinin, mahkemenin kararından sonra ölenin yakınlarının da talebiyle öldürülmesi, ikincisi terör suçu işleyip öldürme olayına karışanların öldürülmesi üçüncüsü de savaş sırasında öldürmedir. Onun dışında kimse öldürülemez. Bu sebeple Nuh Aleyhisselama Allah'ın öyle bir emir vermesi mümkün olamayacağı gibi Nuh Aleyhisselam'ın Allah'ın emrine karşı gelmesi de mümkün olmaz. Yoksa Allah ona büyük bir ceza verirdi."

"HZ. NUH'UN EŞİYLE İLİŞKİLERİ DE UYGUNSUZ AKTARILIYOR"

Bayındır, Kur'an-ı Kerim'de tufanı anlatan ayetler olduğunu belirterek, tufan olayının filmde anlatıldığı gibi olmadığını savundu.

Filmde ayrıca Hazreti Nuh'un eşiyle ilişkisinin de uygunsuz şekilde aktarıldığına dikkati çekerek, "Sonuç olarak bu filmin gösterime girmesi doğru değildir. Çünkü Allah'ın büyük bir nebisine yapılan iftiralara bir Müslüman göz yumamaz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Sinema

Abdülaziz Bayındır Russell Crowe Türkiye Malezya Sinema Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

O-Mnaknak@hotmail.co.th:

Bakara makara?

6
22
yanıtYanıtla
AZAPazapaskeri@hotmail.com:

aman iyisini siz yapmayın da hep b.ku eleştirin (.bakara -makara olayında susun ondan sonra ) tövbee tövbee

15
9
yanıtYanıtla
mehmetmehmetyazar07@gmail.com:

Muhteşem yüzyıl da da aynısını yaptınız bu film belgeselmiki gerçekleri yansıtsın film işte

17
6
yanıtYanıtla
Atillaatilla2240@gmail.com:

onun için mi israilin yaptıklarını gösteren kurtlar vadisi bütün avrupa ve amerikada yasaklandı kimse film işte demedi

yanıt0
yanıt0
muratpinarcam@live.com:

Film işte deyip küfrü mü izleyelim.azcık edep

19
4
yanıtYanıtla
kaliteli bir film istiyoruzseafight_palmeto@h:

film eleştiriyi hatta yasağı hakediyor. çünkü film Kuranı Kerime dayanarak yapılmış bir film değil. Ve Kurande geçen bir olayın tam tersi filmde geçer de buna inanırsak dinden çıkma gibi bir tehlikede söz konusu. Ama biz nedense hep eleştiren oluyoruz. Kaliteli bir filmimiz yok Çağrı filminden başka.

13
2
yanıtYanıtla
Sercan Xasecrowley2627@hotmail.com:

Kim takar sizi...

7
7
yanıtYanıtla
sersarserapcansiz@hotmail.com:

Son derece başarısız ve sikici bi film.maneviyat,ruh ve konu yok.grcek disi bi senaryo kabus bi film.bosa harcamış olduğum vakit.kesinlikle gitmeyin.

10
3
yanıtYanıtla
vugar rzaVugarrza74@gmail.com:

Bakmak isterdim))

1
10
yanıtYanıtla
IGORIANrodybrad@hotmail.com:

FİLM GERCEKTEN KÖTÜYDÜ.DİNİ BOYUTUNU GECTIM.RUSSELL CROWE UZERINE İNŞA EDILMIS DİGERLERİ ETKISIZ.VE GERCEKTE O TUFANDA YASANAN BIRCOK OLAY EKSIK.TAMAM FILME EKLEME YAPABLRSIN AMA NIYE BAZI OLAYLARI CIKARIYORSUNUZ BE KARDESIM.AYRICA ILLA IZLICEM DIYEN WARSA LİSELİ ERGENLER OKULDAYKEN GIDIN OKUL CIKISINA DENK GELIRSENZ KOTU OLUYOR.ERGENLER OYUNCULARIN YÜZ MİMİKLERINE BILE GULUYOR BU SON TAVSIYEMI KESNLIKLE ATLAMAYIN BOĞASIM GLDI ORDA ONLARI

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title