Haberler

Nübihar Derneği İftar Yemeği Verdi

Güncelleme:

Nûbihar Derneği'nin her yıl düzenlediği iftar yemeği geniş katılımla gerçekleştirildi.

Nûbihar Derneği'nin her yıl düzenlediği iftar yemeği Liluz Otel'de verildi. İftara Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, din alimleri, melleler, medrese hocaları, iş dünyasından insanlar ile pek çok yurttaş katıldı.

Kur'an'ın okunmasıyla başlayan programda konuşan Nûbihar Derneği Başkanı M. Rauf Çiçek, "Din, aslında mazlum halklar arasında adaleti sağlamak için gelmiştir. Ama ne yazık ki Peygamberimizin Asrı Saadet'inden sonra din, zalim iktidarların tekeline girmiş, fakir ve kimsesizlerin dini zalimlerin elindeki sulta sopasına dönüşmüştür" dedi. Geçen asırda olduğu gibi bu asırda da din adına zülüm yapıldığını vurgulayan Çiçek, "Biz, dinin özüne dönüşünden yanayız, hakikati hem sosyal hayata, hem de siyasette haykırmak için biz bu misyonumuzu gerçekleştireceğiz" dedi.

ANLI: EN ÇOK MUHTAÇ PARÇA ROJAVA

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da böylesi bir iftar organizasyonunu gerçekleştirdiği için Nûbihar Derneği'ne teşekkür etti. Vedat Aydın ve cenaze töreninde öldürülenleri de anan Anlı, "Her günü bir anma, bir acının yıldönümü olarak karşılıyoruz. İnşallah bundan böyle, bu Ortadoğu'nun kadim coğrafyasında biz birlikte huzur içinde yaşayacağız" dedi. Ülkemizin dört bir yanında on yıl, hatta yüzyıl öncesine göre çok büyük bir değişim bulunduğunu belirten Anlı, halkın birbiriyle daha fazla kaynaştığını söyledi. Anlı, "Bugün Rojava halkı Kürtlerin birliğine en çok muhtaç olan parçadır. Kobanî'de sadece üç günlük un stoku kalmış. 3 gün sonra Kobanê halkının unu bitecek ve barajdaki suyu da kesilmiş. Suda yok. Hem İslam, hem insanlık hem de Kürt olmaktan kaynaklı hukukumuzun gereği, tüm misafirlerin Rojava halkını düşünmeye ve onunla dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Anlı "Oradaki çocuk, yaşlı, kadın, gençler büyük bir tehlikenin içinde yaşıyorlar. İslami kurum ve kuruluşlar bu trajediye karşı sessizler. Ramazanı şerif dolayısıyla bir taraflar arasında bir ateşkesin olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Fırat Anlı Altan Tan Rojava Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title