Haberler

Notre Dame'ın Kamburu Işıklılar Tarafından Fransızca Sahnelendi

Güncelleme:

Victor Hugo'nun ölümsüz romanı "Notre Dame'ın Kamburu"ndan sahneye uyarlanan müzikal, Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından Şile Oditoryumu'nda sahnelendi.


Genç ve yetenekli Işıklılar, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Notre Dame'ın Kamburu Müzikali ile birinci perde de oyunculukları, müzikleri ve kostümleriyle izleyenleri 1800'lü yıllara götüren Işık'lılar; ikinci perdede ise Doğan Duru'nun yazıp yönettiği "The Beatles" şarkılarından oluşan, "All You Need Is Love" adlı müzikalini sergiledi.

Işık üniversiteli genç yetenekler, Işık Üniversitesi Şile Oditoryumu'nda izleyenleri büyüleyerek unutamayacakları bir gece yaşattı.

Luc Plamondon ve Richard Cocciante'nin modern sahneye uyarladığı klasik bir aşk hikayesi olan müzikal; müzikleri, oyunculukları ve kostümleriyle izleyenleri 1800'lü yıllara götürmekte, insanların değer verdikleri şeyleri nasıl ayakta tutabileceğini büyülü atmosferiyle göstermektedir.

GUİNNESS DÜNYA REKORLAR KİTABI'NA GİREN PRODÜKSİYON

Notre Dame'ın Kamburu müzikali ilk olarak 1998'de Paris Kongre Sarayı'nda sahnelendi. En çok bilet satışı yapan prodüksiyon olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi ve dünyanın birçok ülkesinde "En İy Müzikal" ödülünün sahibi oldu. Fransızca konuşulan ülkelerde gösterime girdikten sonra, Amerika ve Londra'da İngilizce versiyonu ile oynandı ve büyük bir başarı yakaladı.

BELLE ADLI ŞARKIYI SESLENDİRDİLER

Şu ana kadar Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Rusça sahnelenen müzikal; Doğan Duru tarafından sahneye uyarlandı ve Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından Fransızca versiyonu ile sahnelendi.

Eserin başkahramanı Quasimodo'yu canlandıran Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Alican Akülger, oyundaki ve "Belle" adlı şarkıyı seslendirmedeki performansıyla büyük alkış aldı.

İÇ ÇATIŞMALAR YANSITILIYOR

Fransızcada güzel anlamına gelen şarkı, Esmeralda'ya aşık üç erkek oyuncu tarafından seslendirildi. Bunlardan ilki, kilisenin sağır ve kambur zangocu olan Quasimodo, ikincisi evlenmesi yasak olan rahip Frollo, üçüncüsü ise başkasıyla nişanlı olmasına rağmen Esmeralda'ya duygu besleyen yakışıklı asker Phoebus.

Bu üç erkek karakterde, aşkın üç farklı şekli izleyiciye aktarılırken, ortak duygu ise hepsinde birer paradoks olmasıdır. Üç erkek de, güzel-çirkin, yasak-doğru, ihanet ve sadakat gibi farklı iç çatışmaları yaşamaktadır.

DİĞER ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK OLACAĞIZ

Işık Üniversitesi Tiyatro ve Müzikal Kulübü İdarecisi

Doğan Duru; "Müzikalin ilk perdesinde Notre Dame de Paris'in ilk perdesinin büyük bir bölümünü canlandırıyoruz. İkinci perdemizde ise Beatles parçalarından oluşan ve hikayesini kendim yazdığım bir müzikal canlandırdık. Okulumuz, yeni ve güzel bir salona sahip, bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha iyi çalışmalar çıkarabilmek için zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Arkadaşlar çok heyecanlı olmasına rağmen profesyonel sanatçılarla yarışıyorlar. Bunun en önemli nedeni hedeflerimizi hep yüksek tutmuş olmamız ve hedeflere ulaştıkça çıtamızı yükseltmemiz. Gelecek gösterilerimiz, Işık Üniversitesi'nin sahneleyeceği eserler diğer tüm üniversitelere örnek, referans olacak".

BAŞ KAHRAMAN QUASIMODO BİZE DERS VERİYOR

Eserin baş kahramanı Quasimodo'yu canlandıran Işık Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi Alican Akülger,

"Müzikğe ilgim kemanla başladı ve müzikale rol arkadaşlarımın ısrarları ile dahil oldum. Quasimodo, çingeneler tarafından katedrale bırakılan bir çocuktur ve ismini Rahip Claude Frollo vermiştir. Fiziksel özellikleri nedeni ile herkesin korktuğu, çekindiği hatta kaçtığı ama özünde iyilik barındıran sevgi solu bir karakter. İnsancıl yönlerine rağmen sürekli dışlanıyor. Hep ikilemleri olan, canlandırması çok zor bir karakter. Quasimodo bize, 'önyargılarınızdan sıyrılın, kötü ve çirkin algılarınızdan uzaklaşın, insan kavramının özüne inin' diyerek önemli bir ders veriyor".

KİTABI OKUYUP GÖSTERİLERİ İLEYEREK ROLÜME HAZIRLANDIM

Müzikalde Esmeralda'yı canlandıran Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bölümleri öğrencisi Begüm Efeoğlu; "Tiyatro ve Müzikal Kulübü olarak ekim ayından bu yana çalışıyoruz ve çok emek harcadık. Şu an burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Role hazırlanmak için eserin kitaplarını ve sahne gösterilerini izledim, farklı prodüksiyonlarını farklı gözlerden değerlendirdim ve karaktere iyice içimde hissetmeye çalıştım. Umarım izleyenler de beğenmişlerdir" dedi.

İKİLEME DÜŞEN BİR KARAKTERİ CANLANDIRDIM

Işık üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Muhammet İkbal Küfrevi, "Bir müzikalde oynamak, çocukluk hayalimdi. Müzikalde Claude Frollo isimli bekâr kalması gerekirken Esmeralda'ya aşık olan bir rahibi canlandırıyorum. Peder sert mizaçlı bir karakter ve kendini Paris'in adeta hükümdarı olarak görüyor. İnsanlara korku salan bir karakter. Karakter, işi gereği elbette dindar ve tanrıdan korkan biri ama her insan gibi o da bir aşka düşüyor. Oyun süresince ikileme düşen, bir tarafta insani duygularla aşık olan diğer tarafta ise bu insani duygularından dolayı tanrısından korkan bir pederi canlandırdım. Hayalimi hocamız sayesinde gerçekleştirdiğim için çok mutluyum".

BENİ SEVDİĞİNE SAHİP ÇIKMASI ETKİLEDİ

Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tuba Güler; "Uzun zamandır müzikle ilgileniyorum, kendimce çalışmalarımda mevcut. Bu müzikalde yer almamın en önemli nedenlerinden biri Doğan hocamız ama özellikle arzuladığım ise mezun olmadan önce sosyal anlamda edinebileceğim tüm tecrübeleri kazanabilmek oldu. Müzikalde Fleur-de-Lys de isimli Gondelaurier Phoebus'a aşık olan soylu kızı canlandırıyorum. Karakterle kendimi özellikle sevdiği insana sahip çıkması ile çok bağdaştırdım".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Notre Dame Katedrali Paris Şile Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title