Haberler

Norveç'teki Sol Partilerden İsrail'e Boykot Çağrısına Destek

Norveçli bir milletvekilinin, İsrail'in işgal altındaki topraklarda ürettiği malların boykot edilmesi çağrısına tüm sol partilerden destek geldi.

Norveçli bir milletvekilinin, İsrail'in işgal altındaki topraklarda ürettiği malların boykot edilmesi çağrısına tüm sol partilerden destek geldi.

Norveç Parlamentosu'nun Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı olan İşçi Partisi Milletvekili Anniken Huitfeld yaptığı açıklamada, İsrail'in işgal ettiği topraklardaki üretimlerinin boykot edilmesinin tam vakti olduğunu belirterek, hükümetin bunu zaman geçirmeden yürürlüğe koymasını istedi.

Huitfeld'in boykot çağrısına İşçi Partisi, Sosyalist Sol Parti ve Merkez Partisi'nin de aralarında bulunduğu 6 siyasi parti destek çıktı.

Norveç silahları İsrail ordusunda

Öte yandan boykot çağrısına destek veren partilerden İşçi Partisi ve Merkez Partisi dışındakiler aynı zamanda Norveç'in silah satışı politikasını da gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Hükümetten, silah ihraç edilen ülkelerin, o silahları üçüncü ülkelere satmasına engel getirilmesini isteyen bu partilerin aksine Norveç'in İsrail'e silah ihraç etmediğini belirten İşçi Partisi ve Merkez Partisi, ihraç edilen ülkeler vasıtasıyla Norveç silahlarının İsrail ordusuna ulaştığını belirterek ülkenin silah politikasının uygun olduğu görüşünü ifade ettiler.

ABD, Norveç yapımı askeri malzemelerin en fazla ihraç edildiği ülke olarak dikkati çekerken Norveç askeri malzemelerinin ABD tarafından İsrail ordusuna ulaştırıldığı belirtiliyor. - Norveç

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Norveç İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title