Haberler

Norveç Polisi: Aşırı Dinci Her Beş Kişiden Biri Norveçli

Norveç Polisi İstihbarat Birimi'nce hazırlanan bir rapora göre Norveç'te aşırı dinci görüşleri seçen her beş kişiden birini, Müslümanlığa geçen Norveçliler oluşturuyor.

Norveç Polisi İstihbarat Birimi'nce hazırlanan bir rapora göre Norveç'te aşırı dinci görüşleri seçen her beş kişiden birini, Müslümanlığa geçen Norveçliler oluşturuyor.

Radikalleşerek aşırı dinci gruplara katılan kişilerin geçmişlerini araştırmak amacıyla yapılan araştırma sonuçlarına göre tümü 40 yaşın altında olan bu kişilerin yüzde 88'i başka etnik kökenlere sahip ve 30 ayrı milliyetten oluşuyor. Radikalleşenlerin yüzde 76'sı da Norveç vatandaşlığına sahip.

Raporun giriş bölümünde araştırmanın Norveç'te aşırı dinciliği anlamaya yönelik olarak yapıldığı belirtilerek, çalışmanın ulaştığı sonuçlara göre, radikal dinciliğin çoklu etnik kökenli bir fenomen olduğu, düşük eğitimli, suç işleme oranı yüksek, iş piyasası ile bağları kopmuş genç insanların oluşturduğu kategorik bir grup olarak değerlendiriliyor.

Raporda Müslümanlığa geçerek radikalleşen etnik Norveçliler'in de aynı özellikleri taşıyan kişilerden oluştuğu vurgulanıyor.

Rapora göre bu kişilerin yüzde 76'sı Suriye'de iç savaşın başlamasından sonra radikalleşmiş. Raporda Norveç'te yaşayan etnik grupların nüfus oranları göz önüne alındığında Pakistan ve Somali kökenli kişilerin radikalleşen bu grup içinde azlığına da dikkat çekiliyor. - Oslo

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Norveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title