Haberler

Norveç Kraliyet Muhafız Alayı Mensubu Penguen Generalliğe Terfi Etti

Norveç Kraliyet Muhafız Alayı mensubu penguen generalliğe terfi etti

Ersin Arslan Oslo, 23 Ağustos (DHA) ? Norveç Kraliyet Muhafız Alayı'nın onur mensubu penguen Sir Nils Olav generallik rütbesine terfi ettirildi.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh Hayvanat Bahçesi'nde gerçekleştirilen terfi töreninde penguen Sir Nills Olav tören için Edinburgh'a gelen Norveç Kraliyet Muhafız Alayı'nın 50 kişilik bölüğünü denetledi.

İskoçya Kraliyet Zoolojik Cemiyeti Başkanı Barbara Smith, Harald Scotland gazetesine yaptığı açıklamada "Penguenimizin generalliğe terfi etmesi nedeniyle Majesteleri Norveç Kralı Muhafız Alayını konuk etmekten onur duyuyoruz. Bu muhteşem bir an ve iki ülke arasındaki yakın işbirliğini temsil ediyor" diye konuştu.

Generalliğe terfi ettirilen penguen Sir Nils Olav,1972 yılında İskoçya'da gerçekleştirilen Edinburgh Military Tattoo adı verilen askeri gösteri sırasında Norveç Kraliyet Muhafız Alayı'nın maskotu haline gelmişti. O tarihten beri Edinburgh Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan Sir Nils Olav'ın muhafız alayı tarafından düzenli olarak ziyaret edildiği ve düzenli aralıklarla terfi ettirildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Arslan Norveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title