Haberler

"Normal Ölüm" Sanılan Cinayetleri de Aydınlattılar

Metin Bolat - Konya polisi, "ruhsatsız silahlarla etkin mücadele" gibi uyguladığı çalışmalar ve "delilden sanığa" yöntemi sayesinde 9 yıldır kentte işlenen cinayetleri büyük bir titizlikle aydınlatıyor.

Metin Bolat - Konya polisi, "ruhsatsız silahlarla etkin mücadele" gibi uyguladığı çalışmalar ve "delilden sanığa" yöntemi sayesinde 9 yıldır kentte işlenen cinayetleri büyük bir titizlikle aydınlatıyor. Cinayet dedektifleri, yapılan otopsilerinde "normal ölüm" raporu verilen 2 kişinin de öldürüldüğünü tespit etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri suçun oluşmadan önlenmesi için kentteki çalışmalarına büyük önem veriyor.

"Ruhsatsız silahlarla etkin mücadele" gibi uyguladığı çalışmalarla dikkati çeken polis, bugüne kadar çok sayıda ruhsatsız silaha el koydu.

Sadece bu yılın 11 ayında 450 ruhsatsız silaha el koyan polis, yüzlerce kişiye de ruhsatsız silah kullanmaktan işlem yaptı.

Cinayet ve silahlı gasp olaylarında nüfusuna göre büyük düşüşün sağlandığı kentte, 2004'de 30, 2005'de 24, 2006'da 27, 2007'de 29, 2008'de 21, 2009'da 18, 2010'da 21, 2011'de 24, 2012'nin 11 ayında ise 24 cinayet işlendi.

Konya'da 2008'de işlenen 21 cinayetten 13'ü bıçak, 3'ü silahla gerçekleşirken son iki yıldaki cinayetlerin 13'ü tabanca, 10'u tüfek, 20'si ise bıçakla gerçekleşti.

Ekip çalışmasıyla "delilden sanığa" yöntemini kullanarak olayları kısa sürede aydınlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, büyük bir titizlikle yaptığı çalışmalarla 9 yıldır kentte "faili meçhul" cinayet bırakmadı.

Son iki yılda kayıp başvuruları yapılan 2'si bebek 12 kişinin öldürüldüğünü ortaya çıkaran cinayet dedektifleri, yapılan otopsilerinde "normal ölüm" raporu verilen 2 kişinin de öldürüldüğünü belirledi.

-Otopside "normal ölüm" raporu vermişler-

Cinayet dedektifleri, merkez Karatay ilçesi Gufrani Sokak'taki müstakil ahşap evde 5 Mayıs 2010'da çıkan yangında ölen kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Otopsisinde dumandan zehirlenerek öldüğü belirtilen kişinin, kimlik tespiti için yanan yüzüne makyaj yapıldığı sırada kafatasındaki şişlik polisin dikkatini çekti.

Yapılan makyajla ölen kişinin kayıp başvurusunda bulunulan Erhan Aslıvar

(18) olduğu belirlendi. Aslıvar ile evi ortak kullanan H.K. (21) ve Ö.D. (24) ile kardeşi R.D. (21) gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan biri, çıkan tartışmada kafasına sopayla vurdukları Aslıvar'ın yere yığıldıktan sonra nefesini kontrol ettiklerini, öldüğüne kanaat getirdikten sonra da üzerini battaniyeyle örtüp, olaya yangın süsü vermek için evi ateşe verdiklerini söylediği öğrenildi.

Konya ve Afyonkarahisar'da 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 26 Temmuz 2011'de gözaltına alınan Erhan Gerek'in, Akşehir ilçesindeki evinde ölü bulunduktan sonra hakkında "normal ölüm" raporu verilen Hacer Rahimova'yı (41) da öldürdüğü belirlendi.

Her iki olayda da ikinci defa yapılan otopside, haklarında "normal ölüm" raporu düzenlenen kişilerin öldürüldüğü ortaya çıktı.

-Cesedin röntgeni çekildi-

Merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde 24 Haziran 2012'de içi boş su kanalında kimliği belirlenemeyen bir kişinin cesedinin çuval içinde bulunması üzerine polis, soruşturma başlattı.

Cesedin çok fazla şişmesinden dolayı darp izine rastlanmadı. Bunun üzerine önce cesedin röntgeni çekildi. Röntgende karnında mermilere rastlanan ve silahla öldürüldüğü anlaşılan kişinin, parmak izinden yola çıkılarak Ahmet Ağırkaya (38) olduğu tespit edildi.

Ağırkaya ile irtibatlı kişiler araştırıldığında ise cinayet zanlısı Yadigar Y, Mustafa S. ve Mustafa C'ye ulaşıldı.

Polis, bu yıl "yan bakma", "yol verme", "dalga geçme" gibi birçok nedenle işlenen cinayetlerin bazı faillerine de motosikletteki yazı, elbisedeki kan izi ve failin cinayet yerinde unuttuğu montundan yola çıkarak ulaştı.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Karatay Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title