Haberler

Noktadan Renklere Yolculuk"La Doğu Masalı Tadında Bir Sergi

6 farklı şehirde tek bir ustanın yetiştirdiği 15 sanatçı Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi’nin ev sahipliğinde İstanbullu sanat severlerle buluşacak.

6 farklı şehirde tek bir ustanın yetiştirdiği 15 sanatçı Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi'nin ev sahipliğinde İstanbullu sanat severlerle buluşacak. 'Noktadan Renklere Yolculuk' sergisi, geleneksel İslam-Türk sanatları Hat, Tezhip ve Minyatür ile 'Doğu Masalı' tadında bir serüven vaat ediyor.

İki yıl önce Türkiye'nin ilk ve tek Türk-İslam eserleri sanat galerisi olarak kurulan Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi 17 mayıs-17 Haziran tarihleri arasında 'Noktadan Renklere Yolculuk' isimli yeni sergisiyle sanat severleri ağırlayacak. Hat ve Tezhip ustası Muhammet Mağ'ın 6 farklı şehirde yetiştirdiği 15 öğrencisi ve kendi eserlerinin yer alacağı serginin küratörlüğünü Bekir Mete yapıyor.

Noktadan Renklere Yolculuk' ile Hat, Tezhip ve Minyatür eserleriyle 'Doğu Masalı' tadında bir serüvene çıkmayı isteyen herkesi sergiye beklediklerini belirten Bekir Mete, "Muhammet Mağ gibi alanında önemli bir ismin farklı şehirlerde yetiştirdiği sanatçıların o şehirlerin dokusunu, tadını eserlerine yansıttığı ve üç farklı geleneksel sanatın buluştuğu, sadece sanat severlerin değil, geleneksel sanatları sevenlerin değil herkesin beğeneceği bir sergi hazırladık" dedi.

"KLASİK USULLERE BAĞLI KALARAK GELENEĞİ GELECEĞE TAŞIMAYI AMAÇLIYOR"

İstanbul, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Adıyaman ve Ankara'da yetiştirdiği öğrencileri ile birlikte bir sergi yapıyor olmanın kendisi için çok öneli olduğu belirten hat ve tezhip ustası Muhammet Mağ: "Çağları aşan birikimle yoğrulan medeniyetimizin sanat üslubu birçok klasik dönem içeriyor ve bugün ucu açık bir süreçte varlığını sürdürüyor. Tüm bu dönemler boyunca İstanbul, Türk-İslam Sanatlarının en önemli merkezlerinden biri oldu. Bugün kadim kökleri olan ve kaybolmamış olan bu sanatlarımız, Anadolu'dan merkeze doğru gayretli bir hareket içinde. Sergi, bu anlayıştan hareketle klasik usullere bağlı kalarak geleneği geleceğe taşımayı amaçlıyor. Ayrıca Anadolu gençliğinin sanat ve estetik anlayışını ve yansımalarını taşıyan bir sergi olma özelliği taşıyor" dedi.

17 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilerine açacak olan ve klasik usullere bağlı kalarak geleneği geleceğe taşımayı amaçlayan "Nokta'dan Renklere Yolculuk Hat-Tezhip Minyatür Sergisi'nde yer alacak olan sanatçılar arasında Muhammet Mağ, Neslihan Duran,Elif Birkan,Merve Aydoğan Olgun, Hilal Güçlü, Semra Şahsuvaroğlu, Yavuz Albayrak, Firdevs Yağcı, Elif Özkan İslamoğlu,Esra Özkan Kaya,Yasemin Özçelik Kadıoğlu, Elif Güleroğlu Canbay, Kübra Zencer, Mürüvvet Avcı Bilgin, Şükran Kaygusuz ve Hacer Bingöl bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title