Haberler

    Nokia, Here Maps'i de Satmaya Hazırlanıyor

    Finli teknoloji firmasında yeni planlar doğrultusunda eldekiler çıkarılıyor.

    Mahmut Saral - -

    Akıllı telefonlarda en çok tercih edilen harita ve navigasyon uygulamalarından bir tanesi olan Nokia'nın Here Maps'i satılığa çıkabilir. Nokia'nın hazırladığı uygulama, ücretsiz olarak indirilebiliyor ve haritaları indirdiğiniz takdirde internete ihtiyaç duymadan da aradığınız sonuçları rahatlıkla bulabilmenize imkan sunuyor. Windows Phone işletim sistemli telefonlarda ön yüklü olarak gelen ve sürekli güncellenen bu uygulama, daha sonra Android ve iOS platformlarında da milyonlarca teknolojiseverin beğenisine sunulmuştu. Görünüşe göre şimdi de sırada satış var...


    Yakın bir zamanda akıllı telefon bölümünü Microsoft'a satan Finlandiyalı Nokia, şimdi de Here Maps'i iyi bir teklif karşılığında satmaya hazırlanıyor olabilir. Bloomberg'in haberine göre Nokia, aralarında Uber ve önemli bir Alman otomobil üreticisinin de (BMW, Mercedes ya da Volkswagen olabilir) bulunduğu birçok potansiyel alıcıyla görüşme halinde.


    Bilgiler, Nokia'nın harita tarafının 2 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğu ve Nokia'nın bu bölümü elden çıkardıktan sonra kablosuz ağlar üzerine yoğunlaşarak çalışacağı yönünde.


    Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title