Haberler

Noel'de Barış Duaları Edildi

Hristiyanlığın merkezlerinden biri olan ve dünyanın ilk Katolik kilisesi olarak bilinen, mağara kilise St Pierre Kilisesi'nin bulunduğu Antakya'da Hıristiyan vatandaşlar Noel'i kutladı. Ortodoks ve Katolikler ayrı ayrı düzenledikleri ayinlerde dünya barışı için dua ettiler.

Hatay'da yaşayan Hıristiyan vatandaşlar Noel bayramını Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini Kilise Papazları Dimitri Doğum ve Jan Dellüller yönetti.

Akşam saatlerinden itibaren kiliseye gelmeye başlayan Hıristiyan vatandaşlara Ortodoks Kilisesi Vakfı tarafından hazırlanan küçük hediyeler verildi. İlahilerin okunduğu Noel ayininde mum yakan Hıristiyan vatandaşlar dünya barışı için dua ettiler. Ortodoks kilisesinde düzenlenen kutlama sonunda kilise bahçesinde salep ve çay ikramında bulunuldu.

ÇOCUKLARIN İSMİNE ÖZEL NOEL HEDİYESİ

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bulunan Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde da Noel Bayramı ayin ile kutlandı. Kentte yaşayan Hıristiyan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte Noel ayini için bugün Şehit Pamir Caddesi'ndeki Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde bir araya geldi. Ortodoks Kilisesi Vakfı, kilisenin dış salonununda Noel Baba kıyafetli kilise görevlileri çocuklara isimlerine özel hediyeler dağıttı.  Hediye dağıtımı sırasında Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur da hazır bulundu. Çocuklar, Noel Baba kıyafetyi kilise görevlilerinin elinden hediyelerini alırken, anne-babalaları ise bu anı cep telefonu kamerasıyla ölümsüzleştirdi. Hediye dağıtımının ardından Noel ayini gerçekleştirildi.

Kilise Papazı Dimitri Yıldırım da her sene olduğu gibi Noel ayininde İncil'den bölümler ve dualar okudu. Tüm dünyada Noel Bayramı'nın kutlandığını belirten Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, "Biz de İskenderun'da Hıristiyan vatandaşları olarak büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Bizler Noel Bayramı'nı kutlarken, Müslüman kardeşlerimizin de geçmiş Mevlit Kandili'ni kutluyor, ülkemize ve kentimize insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

ŞEHİTLERDEN DOLAYI BURUK KUTLUYORUZ

Cemaat olarak bu yıl kutlama programını sade ve kısa tuttuklarını aktaran Teymur, "Bu sene özellikle bizim geleneksel olarak kutladığımız balomuzu yapmıyoruz. Yönetim kurulumuz yapmama kararı aldı. İçinde bulunduğumuz çevredeki durumu göz önünde bulundurarak, her gün şehitlerimizin cenazelerinin geldiği bir ortamda böyle bir şeyi yaşamak bizim için bir burukluktur. O nedenle bu sene yapmıyoruz" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title