Haberler

Nöbetin 19. Gününde Meydanlarda Hak-İş Rüzgarı

Hak-İş Konfederasyonuna Bağlı Hizmet-İş Sendikası, Öz Büro İş ve Öz İş Sendikası üyesi yüzlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimini protesto ederek yürüyüş gerçekleştirdi.

Hak-İş Konfederasyonuna Bağlı Hizmet-İş Sendikası, Öz Büro İş ve Öz İş Sendikası üyesi yüzlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimini protesto ederek yürüyüş gerçekleştirdi.

Nevşehir Köprübaşı mevkiinden, Diriliş Meydanına kadar tekbir ve sloganlarla yürüyen sendika üyeleri zaman zaman Fetö Terör Örgütü aleyhine de sloganlar attı.

Yürüyüş de basın açıklaması yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, "Dünyadaki bütün mazlumlara selam olsun. Kalleşlerin kurşunları karşısında sıra dağlar gibi siper olan şehitlere, gazilere selam olsun. Aziz kardeşlerim bu gençliğin hali ne olacak dediğiniz bir zaman da aman Allah'ım Ulubatlı Hasan gibi gövdesi yere düştüğü halde al bayrağı elinden bırakmayan gençlere helal olsun. Nene Hatunlar tarih sahnesinde kaldı dediğiniz bir zaman da kamyonun kasasına insanları alarak isyan bölgesine giderek tankların karşısında siper olan Bati Hatunlara, Nene Hatunlara helal olsun. Aziz kardeşlerim bu topraklarda nice ihanet çeteleri pek çok insanın insanlığını elinden alırken işte burada memleketin uğruna çekeceğim her çile benim için şereftir diyenbu meydanlara helal olsun. Sizlere müteşekkiriz, minnettarız. Allah sizlerden razı olsun. Gündüz işyerlerinde alın teri döküyorsunuz. Gece ise meydanlarda günlerdir nöbet tutuyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun." diye konuştu.

15 Temmuz tarihinden bu zamana kadar meydanları Hak-İş olarak terk etmediklerini de belirten Çelik, "Nöbetin 19. Gününde Kayseri Cumhuriyet Meydanında Öz Ağaç-İş Sendikamızın organize ettiği Arslanbek Sultanbekov konserinden sonra inşallah 22: 30'da Diriliş Meydanın da olacak ve sizlere konser verecek." dedi.

Demokrasi nöbetinin 19. gününde yürüyüşün ardından Nevşehir Diriliş Meydanında gerçekleşen programa Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının organize ettiği Kırgız Sanatçı Arslanbek Sultanbekov konser verdi.

Dombra türküsü ile Türk dünyasında isminden söz ettiren sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Sultanbekov, "Son günlerde Türkiye'de yaşananlardan büyük bir üzüntü duyduk. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin tüm dünyaya ve bize çok lazım bir ülke olduğuna inanıyorum. Yaşasın Türkiye." dedi.

Kazak yöresel kıyafetleriyle sahne alan sanatçı Sultanbekov, Nevşehir konserinin sonunda, Türkiye'de büyük ilgi ile dinlenen Dombra isimli türküsünü söyledi. Vatandaşların yoğun istekleri sonucunda Dombra türküsünü ikinci kez seslendirdi.

Konser sonunda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hak-İş Nevşehir İl Temsilcisi Ali Bağcı ile birlikte halkı selamlayan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program sonunda vatandaşlara Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı tarafından işyeri sendika temsilcileriyle birlikte çeşitli ikramlıklar dağıtıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Nevşehir Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title