Haberler

Nobel Ödüllü Aziz Sancar, Galatasaray Üyesi Oldu

Güncelleme:

2015 Nobel Kimya Ödülü'nü aldıktan sonra verdiği bir röportajda Galatasaray'a bağlılığını ve Turgay Şeren'e hayranlığını ifade eden Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 17010 sicil numarasıyla Galatasaray Spor Kulübü'ne üye oldu.

Türkiye, kısa bir süre önce gelen haberle büyük bir gurur yaşamıştı. Edebiyat alanında Orhan Pamuk'un aldığı Nobel'e ilk kez bir Türk bilim insanı, kimya dalındaki çalışmalarıyla layık görülmüştü.



Mardin Savur doğumlu olan ve çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren Prof. Dr Aziz Sancar, ödülü aldığının ilan edilmesinden sonra verdiği ilk röportajda, "En büyük aşkım spordu. Kaleciydim ben. Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım. Turgay Şeren resimleri vardı bende hep. Reflekslerim çok iyiydi, o yüzden kaleciliği seçtim" demişti.



Bu sözler üzerine harekete geçen Galatasaray Spor Kulübü, önce Turgay Şeren'in isminin yazılı olduğu bir forma hazırlattı. Formayı imzalayan Şeren, "Berlin Panteri'nden Nobel Fatihi'ne sevgilerimle" notunu düşmeyi ihmal etmedi.

Ayrıca, Aziz Sancar adına hazırlanan ve memleketi Mardin'in plaka numarası olan 47'nin yazıldığı klasik parçalı forma da tüm takım oyuncuları tarafından imzalandı.

Asıl sürpriz ise yönetimden geldi. Aziz Sancar, Başkanlık kontenjanından, Yönetim Kurulu kararıyla Galatasaray Spor Kulübü'nün 17010 sicil numaralı üyesi oldu. Turgay Şeren ve kaptan Selçuk İnan'ın imzaladığı formalar ve üyelik kartı Başkan Dursun Aydın Özbek'in mektubuyla birlikte, Türkiye'nin gururu Aziz Sancar'a gönderildi.

Galatasaray Spor Kulübü üyelik kartı ve imzalı formalar eline ulaştıktan sonraki duygularını bir mektupla ifade eden Aziz Sancar, satırlarını, "Galatasaray Spor Kulübü'ne şükran, sevgi ve saygılarımla" ifadeleriyle bitirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Spor Kulübü Turgay Şeren Orhan Pamuk Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500

Yorumlar (3)

BAYRAK:

ORHAN PAMUK VE SEN AVRUPA NEKADAR SEVİYOR SİZİ

0
2
yanıtYanıtla
FB Lİ:

SEN NE BİLİYORSUN DA KONUŞUYORSUN . . . . . ADAMIN BULUŞU KANSERİN TEDAVİSİNİ MÜKÜN KILACAK YAKIN GELECEKTE . . . . MİLYONLARIN ACISINA SON VERECEK. . . MERHEM OLUCAK. . . . HALA O PİS SİYASİ KISIRDONGÜNDE KALMIŞSIN . . .

yanıt0
yanıt0
AAA:

KİMİ SEVSİN IŞİDÇİLERİMİ SEVSİN YOKSA SUUDİLERİ Mİ SEVSİN TABİ ZEKİ OLANI SEVECEK

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title