Haberler

NMK Yazokulu Raporu

21 Haziran'da Baslayip 19 Eylul'de Biten Yazokulumuz Basariyla Ve - En Onemlisi - Kazasiz Belasiz Sona Erdi.

Sayenizde 216 gence toplam 178 bin TL tutarinda burs verdik. Yazokulumuzu maddi ve manevi destekleyen herkese genclerimiz ve matematik adina tesekkur ederim.

Liselilerin seviyesi onceki yillara gore cok cok yuksekti. Insanin karsisinda 16-17 yaslarinda 40-50 profesor gormesi bayagi etkileyici oluyor.

Genclerden sikayet edenlerin, gecmis gunlerini unutmus olan yaslilar olduguna bir kez daha ikna oldum.

Son lise grubuna ornegin, kimi zaman universite seviyesini bile asabilecek dersler verdim, bana misin demediler, buyuk keyif aldilar.

Her yaz boyle olur: Analarinin babalarinin zorlamasiyla gelip yazokuluna aglayarak baslayanlar, Koy'den ayrilacaklari gun de agliyorlardi.

Matematige son bir sans vermek icin Koy'e gelenler ne kadar dogru bir karar verdiklerini anladilar.

Gecen yillarda Koy'e gelen bircok ogrenci bu yil bir kez daha geldi. Hatta bazilarinin Koy'e besinci altinci gelisi oldu.

Gencler sadece gercek matematigi ogrenmekle kalmadilar, bir yandan bulasik yikayarak, tuvalet temizleyerek, bahce sulayarak, insaatta calisarak, camasir yikayarak sorumluluk aldilar, diger yandan ozgurluklerini doya doya yasadilar.

Matematik Koyu'nun her santimetrekaresi, genclere verdigimiz degerin,

onlara olan guvenimizin bir gostergesidir. Onlar icin en guzelini, en iyisini yapmaya calistik. Bunun sonucunu da aliyoruz.

Rekor seviyede katilim oldu bu yaz. Ayni anda toplam 145 ogrencinin oldugu bir hafta oldu. Dag tas genc matematikciyle doldu. Sirince daglari adeta bir cadirkente donustu.

Toplam 430 lise ogrencisi ve 162 lisans ve lisansustu ogrencisi katildi. Sadece 8 lise ogretmeninin katilmasi tek hayalkirikligimizdi.

Meger Matematik Koyu toplumun su gibi, hava gibi gereksindigi bir seymis de farkinda degilmisiz.

Yurticinden ve yurtdisindan gelen dunya capinda 39 matematikci universitelilere 43 ders verdi. Hepsi gonulluydu. Yol paralarini bile kendi ceplerinden odediler. Her birine ayri ayri tesekkur ederim.

Rakamlarla yazokulumuz bu mesajin en altinda (ayni liste ekteki excel dosyasinda da var). 2007'den bugune gelismeyi gorebilirsiniz.

Matematik Koyu basarimizdan hiz alip, felsefe ve sanat koyleri kurmak istedigimizi daha once yazmistim. Yakin gelecekte bu konuda sizleri bilgilendirecegim.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title