Haberler

Nkü Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Başarısı

2011 yılından beri her yıl Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi toplantısında Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) beğeni topladı.

2011 yılından beri her yıl Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi toplantısında Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) beğeni topladı.

NKÜ'den yapılan açıklamada, bu yıl 23.11.2016 tarihinde Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde dördüncüsü yapılan toplantıya NKU TGB Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker'in de katıldığı belirtildi.

Açıklamada, toplantıyla birlikte Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri stantları içinde NKUTEK standını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün ziyaret ettiği ve yapılan faaliyetler içinde yerli imalat sanayi geliştirmeye ait ürünler hakkında Prof. Dr. Bülent Eker'den bilgi aldığı kaydedildi.

NKU TGB'nin Mayıs 2013 ten itibaren bünyesine firmaları alarak faaliyetine başladığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kısa sürede NKUTEK çatısı altında teknopark, tekmer, teknoloji transfer ofisi, kuluçka merkezi, ön kuluçka merkezi oluşturularak üniversiteye ve yöre sanayisine katkılar yapmaya başlamıştır. Geçen sene 2014 yılı verilerine göre yapılan değerlendirmede Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) ülkemizdeki 64 TGB içinde 24'cü sırada yer alırken 2015 yılı verilerine göre yapılan bu seneki değerlendirmede 9 sıra daha yükselerek Türkiye'deki tüm TGB'ler arasında genel sıralamada 15. olarak yer almıştır. Böylece tanınmış ve büyük üniversitelerin birçok TGB si sıralama da NKUTEK TGB'nin altında olması NKUTEK açısından yarınlar için büyük umut vermiştir. Yine bu performans endeksi içinde NKUTEK TGB erken aşama TGB'ler sıralamasında 4. sırada ve en iyi gelişme gösteren TGB sıralamasında 6 sırada yer alması üniversitemiz ve bölgemiz sanayisi için gurur kaynağı olmuştur. Gelinen yer NKUTEK TGB binalarının bitirilmesi ile en kısa sürede ilk 10 un arasında alabileceğinin kanıtı olarak görülebilir. Bu üstün başarı ekip ruhunun ve sanayi ile bütünleşmenin bir sonucudur. Konu ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek her alanda olduğu gibi Üniversite Sanayi işbirliği içinde yer alan TGB'lerin ülkemize ve üniversitemize büyük katkıları olduğunu bahsederek bu güzel aşamayı bize yaşatan NKUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ve çalışma arkadaşlarına Namık Kemal Üniversitesi olarak teşekkür etmiştir." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Beştepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title