Haberler

Nkü'de Mezuniyet Coşkusu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) 2015-2016 yılı akademik mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) 2015-2016 yılı akademik mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

NKÜ Spor Kompleksi önünde kutlanan mezuniyet törenine, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Prof. Dr. Rektör Osman Şimşek, İl Garnizon Komutanı Vekili Şükrü Şenduran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof Dr. İsmail Yılmaz, akademik personel, öğrenciler ve veliler katıldı. Yaklaşık 6 bin öğrencinin mezuniyet duygusunu yaşadığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

NKÜ Devlet Konservatuarı'nın kısa müzikal gösterisinin ardından mezuniyet programında bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Mezun olan öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Hepimiz, böylesine anlamlı günlerde duygu seline kapılıyoruz. İnşallah bu duygularımız özel hayatımızda başka güzelliklerle, yarın evlilikle, çocuk sevinciyle daha da zenginleşir. Türkiye'mize güzel insanlar, yetişmiş genç, aydın, dinamik, çağdaş insanlar, gençler kazandırırız. Ben bu duygularla hepinizi tekrardan tebrik ediyorum, sağlıklı, başarılı bir kariyer diliyorum" dedi.

Bugün hem mezunların hem de ailelerin büyük emek verdiği uzun bir sürecin son günü olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Şimşek de, "Bugünkü kutlama mutlulukları, sevinci paylaşma günüdür. NKÜ olarak 10 yılımızı geride bıraktık. Bu sürecin yaklaşık 4 yıllık bölümü şu anda mezuniyet heyecanını paylaştığımız öğrencilerimizle yaşadık. Üniversitemiz kurulduğundan bu yana 32 bin öğrenciyi mezun etmenin hakkı ve gurunu yaşamaktayız. Bu yıl ise yaklaşık 6 bin mezunumuzdan 2 bini lisan üzeri olmuş bulunmaktadır. Bu üniversitemiz açısından büyük bir gururdur. Hızlı bir değişimin yaşandığı bir dünyada, insan sevgisi, insana saygı, hoşgörü, dostluk, aileyi sevmek, önemsemek, görev ve sorumluluklarını olum bir şekilde yerine getirmek ve daha da önemlisi yüksek ahlaklı olmak değişmez değerlerdir. Dünya inanılmaz bir şekilde hızla değişiyor. Gençliğimizin ötesinde dünya yeniden yapılanıyor. Siz mezunlar bu değişimin içerisinde yer alacaksınız. Bunun için hazırlandınız ve bundan sonraki hayatınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve beceriler ile mezun oluyorsunuz. Sizlerden bu değişim sürecine ayak uyduran değil, gençliğin aktörleri liderleri olmanızı bekliyoruz. Unutmayınız ki yükselen bütün toplumlar, yetişmiş insanlar sayesinde başarılı olmuşlardır. Hangi üniversiteden mezun olduğunuz değil mesleğinizi ne kadar bildiğinizin önemli olduğunu unutmayınız. Yapmanız gereken şey ilimin dışında çalışmak olduğunu unutmayınız. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere temsili diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler. Daha sonra ise mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadılar. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Enver Salihoğlu Osman Şimşek Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title