Haberler

Nizip'te "Zeytinyağı Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri" Toplantısı

Nizip ilçesinde ''Zeytinyağı Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri'' toplantısı düzenlendi.

Nizip ilçesinde "Zeytinyağı Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri" toplantısı düzenlendi.

Nizip Kaymakamlığı, Nizip Ticaret Odası (NTO),  Nizip Ticaret Borsası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından işbirliği ile organize edilen "Zeytinyağı Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri" toplantısı Kaymakam Harun Sarıfakıoğlulları başkanlığında Ticaret Odası Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, oda olarak ilçenin en önemli sektörlerinden olan zeytin ve zeytinyağına büyük önem verdiklerini söyledi.

Sektörün önünü açabilmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, 2005 yılında bölgenin zeytin ve zeytinyağı konulu raporunun oluşturulduğunu anlatan Özyurt, 2008 yılında konuyla ilgili çeşitli fuarlarda stantların açıldığını anımsattı.

Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları ise, zeytinyağı gibi kıymetli bir ürünün coğrafi işaretinin alınmasında emeği geçen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Coğrafi işareti yaygınlaştırarak firmaların markalaşmasını sağlamak Sarıfakıoğlları, "Sahip olduğumuz ürünü, Zeugma ve Antep fıstığında olduğu gibi bütün dünyaya tanıtmalıyız. Bu nedenle tüm kurumlarımızla bu konuda ciddi çalışmalar yaparak ürünümüzü ön plana çıkarmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Nizip Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İpek yolu Kalkınma Ajansı yetkilileri zeytinyağı konusunda yapılan çalışmalarla ilgili sonum yaptı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özyurt Nizip Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title