Haberler

Nizip'te Suriyeli Öğrencilere Yeni Okul

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, Suriyeli öğrenciler için 12 sınıftan oluşan geçici eğitim merkezi açıldı.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, Suriyeli öğrenciler için 12 sınıftan oluşan geçici eğitim merkezi açıldı.

Nizip'in Fırat Mahallesi'nde, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Lüksemburg devletinin maddi katkısı ve UNICEF desteğiyle yapılan, içerisinde 10 ilköğretim, 2 anaokulu olmak üzere toplam 12 sınıftan oluşan geçici eğitim merkezi düzenlenen törenle açıldı.

1080 öğrenci kapasiteli eğitim merkezinin açılışı için düzenlenen törene; Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan vekili Latif Karadağ, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, Nizip Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle; eğitim çalışmalarına desteğin hayati önem taşıdığını belirterek, "UNICEF olarak Nizip'te yeni açılan eğitim merkezi de dahil olmak üzere bugüne kadar 27 prefabrik eğitim merkezinin kurulumunu gerçekleştirmiş olduk. Eğitim sadece çocukların temel haklarından biri olarak görülmemelidir. Bu eğitim merkezleri aynı zamanda çocukların yaşadıkları travmaları atlatmaları ve geleceklerini kurmaları için son derece önemlidir" dedi.

Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ise Suriyeli çocukların eğitim haklarının korunması noktasında desteklerinin süreceğini kaydetti.

Gaziantep Vali yardımcısı Adil Nas da konuşmasında UNICEF'in eğitim alanında katkılarının diğer uluslararası kuruluş ve toplumlara örnek olması dileğinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışını yaptıkları okulu inceledi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title