Haberler

Nizami'nin İdamı Protesto Edildi

Bangladeş Cemaat-i İslam Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin Bangladeş hükumeti tarafından geçtiğimiz günlerde idam edilmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde cuma namazı çıkışı basın açıklaması düzenledi.

Ulu Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, idam edilen Rahman Nizami'nin resim ve sözlerinin yazılı olduğu pankartlar taşındı. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasını Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar-Der) Başkanı Mehmet Gül okudu. "Yine bir alim dar ağacına gönderildi. Bangladeş'te Cemaat-i İslami Liderlerinden Rahman Nizami, sudan bahanelerle katledildi. Bu ilk değil son da olmayacak" diyen Gül, zalimlere karşı tepki konulması gerektiğini belirtti. Gül, "Artık uyanma, ümmetin dertleriyle dertlenme vaktidir. Susmamak, zalimlere karşı tepkimizi koyma vaktidir. Bugün bizler sessiz kalırsak Allah'ın huzuruna çıktığımızda nasıl hesap vereceğiz" dedi. İdam edilen Rahman Nizami'nin son vasiyetini de okuyan Gül, "Bizler de bugün 'Kahrolsun zalimler' diyoruz. Sesimizin daha gür çıkması için ümmetin vahdete ihtiyacı olduğunun farkındayız. Bundan dolayı Rabbimize yakarıyoruz. Ey Rabbimiz, Müslümanları birleştir, aramızda birlik ve dirliği sağla, bizi vahdet ve Uhuvvette kenetle. Bizi bir araya getir ki zalimlere karşı dimdik durabilelim" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına katılanlar sessizce dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Motiur Rahman Nizami Bangladeş Şanlıurfa Cemaat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title