Haberler

    Nixie Drone Bileklik Havalanıp Fotoğrafınızı Çekebilecek

    Nixie, Intel'in geleceğin giyilebilir teknolojileri yarışmasındaki finalistlerden biri, istediğinizde bileğinizden havalanabilecek mini bir drone.Drone teknolojisindeki gelişmeler bazen takip edemeyeceğimiz kadar hızlı oluyor.

    Nixie, Intel'in geleceğin giyilebilir teknolojileri yarışmasındaki finalistlerden biri, istediğinizde bileğinizden havalanabilecek mini bir drone.

    Drone teknolojisindeki gelişmeler bazen takip edemeyeceğimiz kadar hızlı oluyor. Orduların yaptıkları çeşitli drone denemeleri bir yana, Google ve Amazon gibi büyük firmalar drone'lar sayesinde ürün postalama görevlerini kişiselleştirmek ve hızlandırmak istiyorlar. Yelpazenin bir diğer ucunda ise Nixie gibi minik drone'lar var.

    Minik drone Nixie, Intel'in "Make It Wearable Challenge" isimli, gelecekte kullanılabilecek yeni giyilebilir teknoloji ürünlerinin tasarlanması için açtığı yarışmanın finalistlerinden biri. Nixie normalde kolunuzda takılı, uçuk teknolojik tasarımlı bir bileklik gibi duruyor. Ama aslında minik bir drone ve komut verdiğiniz anda bileğinizden otomatik olarak havalanıp, belli bir mesafeye gidip havadan fotoğrafınızı çekip size geri dönebilecek şekilde tasarlanmış

    Nixie'nin tasarımını yapan Cristoph Kohstall ve ekibi, selfie kavramını bir adım iler götürmek istiyor anlaşılan. Henüz prototip aşamasında ama aslında oldukça işe yarayacak bir konsept. Normalde ister kendinizin, ister başka bir şeyin fotoğrafını çekmek için durmanız, makinanızı hazırlamanız ve çekim yapmanı gerekir. Nixie ise bunları tek başına otomatik olarak hallederek, spor aktiviteleri yapan veya gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi sevenler için orijinal bir yardımcı olacak gibi görünüyor.

    Yine de böyle fütüristik bir cihazdansa normal bir makine arıyorsanız, Samsung NX1 fotoğraf makinesi modeline bir bakmanızı önerebiliriz.

    The post Nixie Drone Bileklik Havalanıp Fotoğrafınızı Çekebilecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Google Intel Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title