Haberler

Nissibi Köprüsü'nde Sona Yaklaşıldı

Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan ve Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor.

Adıyaman'ı Diyarbakır ve doğuya bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü Ekim ayında araç trafiğine açılıyor. Vali Mahmut Demirtaş, İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü olarak inşa edilen Nissibi Köprüsü'ne giderek köprünün son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Köprünün inşasının Adıyamanlılar tarafından yıllardır özlemle beklenildiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Bilindiği gibi daha önce Adıyaman ve Diyarbakır ile doğu illerimizi bağlayan karayolu Atatürk Bbarajı'nın inşası sebebiyle baraj gölü altında kalmış, o günden bu yana ulaşım iki yaka arasında feribot vasıtasıyla kesintili olarak sağlanabilmekte ve köprünün inşası halkımız tarafından yıllardır özlemle beklenmektedir. Bugün yaptığımız incelemeler sonucunda 2 yıl önce temeli atılan köprüde çalışmaların seri bir şekilde devam ettiğini ve her geçen gün ilerlemelerin kaydedildiğini gözlemledim. İlgili firma tarafından köprünün ekim ayında bitirilerek hizmete sunulması öngörülmektedir. Bu köprü bitirildiğinde Türkiye'nin en önemli eserlerinden bir tanesi ortaya çıkmış olacaktır. Köprünün araç trafiğine açılması ile Adıyaman artık bir kör nokta olmaktan çıkarılarak çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmış olacaktır. Buda Adıyaman'da hem sosyo-ekonomik kalkınmaya hem de turizmin canlanmasına neden olacaktır" dedi.

Vali Demirtaş, Adıyaman ve Diyarbakır ile birlikte birçok ilin geçiş noktası olacak Nissibi Köprüsü'nün hizmete sunulması ile birlikte bölgedeki ulaşımın daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkan verileceğini belirtti.

Demirtaş, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunmanın yanı sıra Adıyaman'ın turistik değerleri ve inanç turizmi göz önüne alındığında, yapılacak köprünün bölgenin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getireceğini dile getirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Nissibi Köprüsü Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title