Haberler

Nissan Qashqai'de Bir Depo İle 1400 Kilometre

Güncelleme:

Nissan'ın başarılı crossover modeli Qashqai, yeni nesliyle başarısını sürdürüyor. Araçta kullanılan küçük hacimli dizeller, makul performansla tasarrufu bir arada sunuyor.

Ja­pon oto­mo­bil üre­ti­ci­si Nis­san, cros­so­ver pa­za­rı­nın ön­cü­le­rin­den Qash­qa­i ile önem­li bir ham­le yap­tı. Sa­de­ce Tür­ki­ye­'de de­ğil dün­ya­da da mar­ka­ya cid­di bir sa­tış iv­me­si ka­zan­dı­ran araç, ye­ni nes­liy­le per­for­man­sı­nı sür­dür­me­yi ba­şa­rı­yor.

ÇOK CİMRİ

Ön­ce­ki ne­sil­le ta­ma­men fark­lı bir ta­sa­rı­mı ter­cih eden Nis­san, yu­var­lak ve akı­cı hat­lar­la ara­cı da­ha mo­dern bir ha­le ge­tir­di. Sa­de­ce ta­sa­rı­mıy­la de­ğil, ta­sar­ruf­lu mo­tor se­çe­nek­le­riy­le de öne çı­kan araç, bu haf­ta 1.5 lit­re­lik di­zel mo­tor ve ma­nu­el şan­zı­man kom­bi­nas­yo­nuy­la ko­nu­ğu­muz ol­du. Bu se­çe­nek, ay­nı za­man­da ara­cın tü­ke­tim­de en cim­ri ver­si­yo­nu ko­nu­mun­da.

SPORTİF ÇİZGİLER ÖN PLANDA

Ta­ma­men ye­ni­le­nen iç ve dış ta­sa­rı­mıy­la dik­kat çe­ken oto­mo­bil, mar­ka­nın ye­ni yü­zü­nü ta­şı­yor. LED gün­düz far­la­rıy­la şe­kil­len­di­ri­len ön gö­rü­nüm, şık ve spor­tif çiz­gi­le­re sa­hip. Ar­ka ta­sa­rım ise, ye­ni far gru­buy­la da­ha di­na­mik ha­le ge­ti­ril­miş. Ara­cın iç me­ka­nı da ön­ce­ki ne­sil­den fark­lı.

KALETİ SEVİYESİ ARTTIRILMIŞ

Ye­ni kap­la­ma­lar ve yu­mu­şak mal­ze­me­le­rin bol­ca kul­la­nıl­dı­ğı iç me­kan­da ka­li­te se­vi­ye­si ar­tı­rıl­mış. Yük­sek sü­rüş po­zis­yo­nu de­ğiş­ti­ril­me­yen araç, 7 inç­lik do­kun­ma­tik ek­ran­lı mul­ti­med­ya sis­te­mi ve pi­ya­no bo­ya­lı kap­la­ma­lar­la tek­no­lo­jik gö­rün­me­yi de ba­şa­rı­yor.

71 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Nis­san, ye­ni Qash­qa­i'­yi 70 bin 990 li­ra­dan (1.2 lit­re ben­zin­li-Vi­si­a) baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­şa su­nu­yor. Di­zel ver­si­yon için­se en az 81 bin 490 li­ra öde­mek ge­re­ki­yor.

Bi­ze ko­nuk olan Pla­ti­num Pre­mi­um Pack do­na­nı­mıy­la fi­yat 110 bin 290 li­ra­ya ka­dar ula­şı­yor. Bu se­vi­ye­de şe­rit ta­kip sis­te­mi, ak­tif sü­rüş kon­tro­lü, oto­ma­tik çar­pış­ma ön­le­yi­ci, oto­ma­tik far asis­ta­nı gi­bi Pre­mi­um do­na­nım­lar stan­dart.

110 BEYGİRLİK DİZEL

Araç­ta kul­la­nı­lan 1.5 lit­re­lik di­zel mo­tor, 6 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­li­yor. Tur­bo bes­le­me­li di­zel üni­te, 110 bey­gir güç ve 260 nm tork üre­ti­yor. 1365 ki­log­ram­lık oto­mo­bi­li ha­re­ket et­tir­me­de zor­lan­ma­yan üni­te, ara­cı 0'dan 100 km/s sü­ra­te 11.9 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. Sa­at­te 182 ki­lo­met­re­lik son sü­rat de ye­ter­li se­vi­ye­de.

Kul­la­nım sı­ra­sın­da ye­ter­li çe­kiş gü­cü­nü su­nan oto­mo­bil, tat­lı sert süs­pan­si­yon sis­te­mi sa­ye­sin­de yol tu­tuş ko­nu­sun­da da ye­te­nek­li.

ORTALAMA TÜKETİM 3,8 LİTRE

Di­zel üni­te, dü­şük tü­ke­tim de­ğe­riy­le kom­pakt bir hatc­hbac­k'­i arat­mı­yor. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re 3.8 lit­re olan or­ta­la­ma tü­ke­tim, 55 lit­re­lik de­poy­la 1140 ki­lo­met­re­den faz­la men­zil an­la­mı­na ge­li­yor. Bi­zim de­ne­me­le­ri­miz­de el­de et­ti­ği­miz 5.1 lit­re­lik or­ta­la­may­la bi­le 1000 ki­lo­met­re­nin üze­rin­de yol al­mak müm­kün.









Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nissan Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

alirsin ford olursun lord:

Sakın ha! Ford dan şaşma. Al bi mondeo 1.6 dizel keyfine bak. Suv araçtan uzak dur..

3
37
yanıtYanıtla
cc:

opel, hem alman hem kaliteli hem ekonomik gerisi yalan. tabi paran varsa ayrı mesele

yanıt1
yanıt1
mrtktlk:

bende 2015 mondeo var 1, 6 dizel, içide dar değil. şehir içi km de 25 kr yakıyor. şehir dışı km de 21 kr yakıyor. nissan'' da kötü araba değil. tabi ikiside ayrı sınıf arabalar, zevk meselesi ama forddan ötesi, audi, bmw, mercedes.

yanıt2
yanıt1
türkeş:

haber - reklam kaç para aldınız la bundan

13
7
yanıtYanıtla
BerkeMobil-IOS:

Satılmıyınca haber yapıyolar... Kalite 5 kuruş etmiyor.. Malzeme sıfır.. O paraya değmez

9
8
yanıtYanıtla
Efe1907Mobil-IOS:

80 le devamlı gidersen belki..1400 imkansız ...1000 olabilir..çok abartmışlar çünkü ben iki yıldır kullanıyorum...

11
2
yanıtYanıtla
kapadokyali:

Benbu araci kulandim 1ookm 6ltyakitivar1400kmyapmasi hayel

13
0
yanıtYanıtla
yorumcuMobil-ANDROID:

araç fiyatları ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.Dört tekere bu kadar paralar verilir mi?Kendinizi somurtmeyin!

12
1
yanıtYanıtla
almanya:

bu araba 100 km de 5.1 yakar ve renault motorudur yani dacia modelindeki 1.5 dci tamirden geri gelmeniz mümkün deyil...tipine bakmayın kalite 0

9
3
yanıtYanıtla
Konfor sıfırMobil-IOS:

Sıfır araba alırsın her tarafından ses gelir 20 kere servise götürürsün yapamazlar, yedek parça sıfır bekle aylarca ki gelsin, Nissan ım var pişmanım emin olun en iyisi hyundai. BMW ve Mercedes alamıyorsan tabi aman diyim uzak dürün pişman olursunuz

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title