Haberler

Nişantaşı'nın Göbeğinde Tinerci Dehşeti

İstanbul Nişantaşı'nda, geçtiğimiz pazartesi günü İzmirli Moda Editörü Işık Cansu Canayak, tinercilerin saldırısına uğradı.

Dünyaca ünlü markaların mağazalarının bulunduğu, kafeler ve eğlence mekanlarıyla tanınan semtin en işlek caddesi olan Vali Konağı Caddesi'nde saldırıya uğrayan Canayak, ayağında ikinci derecede yanıklar oluştu.

Caddede bulunan bir tinercinin henüz ne olduğunu bilinmeyen asitli bir sıvı döktüğü Canayak, yaşadığı dehşet verici anları anlattı. Canayak,

"Akşam 18 civarında, Vali Konağı Caddesi'nden geçiyordum. Çalışacaktım yanımda bilgisayarım vardı, yürüyordum. Birden nerden geldiğini anlamadığım bir gölge sağımdan belirdi. Benim onu idrak etmemle sıvının ayağıma dökülmesi aynı ana denk geldi. Ne olduğunu kesinlikle anlamadım. Zaten ben bana bunu yapan kişinin yüzünü de yerde yatarken ancak görebildim. Benden bir şey istemedi bir talebi olmadı. Oturmuyordum da yürürken bu kadar müthiş bir şekilde isabet ettirebilmesi koca bir bardak sıvıyı hakikaten profesyonellik. Elinde kahve bardağı, kafasında beyzbol şapkası vardı. Uzaktan bakınca görsem bile ben onun tinerci olduğunu anlayamam. Orda gezen herhangi biri gibi, Nişantaşı için doğal biri gibiydi. O anda benim ayağıma birden bire kaynar, ne olduğunun anlayamadığım bir şey döküldü.

Ve o anda zaten bende film koptu. Can havliyle botumu çıkardım, çorabımı çıkardım. Ki bunu 2 saniye içinde yaptım. Ama o iki saniyede bile o madde ayağıma nüfuz etti. Bileğimle parmaklarım arasında bölgeye gelmiş tam olarak. Tam parmaklarıma gelmeden çıkarmışım çorabı, yoksa o aralarda gidecekti. O iki saniye içinde madde tesir etmiş. Ne olduğunu bilmiyorum. Ayrıca sokakta duran bir insanın elinde o derece sıcak bir şeyin nasıl olabileceğini, nerde ısıtmış olabileceğini bilemiyorum. Yani su ısıtıcıda ısıtılmış suyu döksen böyle olmaz. Zaten kimse bu maddenin ne olduğunu anlayamadı" dedi.

“TİNERCİ MADDEYİ DÖKTÜKTEN SONRA ALAY ETTİ”

Olay anında bir tür şok yaşadığını anlatan Canayak şöyle devam etti:

“Çenem, bacaklarım titriyordu. Rengim bembeyaz oldu. Bilgisayarım bir yana saçıldı, her şeyim bir yerdeydi. Çığlık attım, ‘Yardım edin’ diye ve sağ olsun insanlar başıma toplandılar. Tıp öğrencisi birkaç kız vardı onlar hemen yardımcı oldular. Buz filan getirdiler. Ama hiçbir şey fayda etmedi. Ben o an herhalde bacağım falan koptu, ayağım koptu dedim. Tinerci ilk başlarda başıma dikilip, bana tepeden bakarak can çekişmemi seyretti. Ve bana ‘Ne bağırıyorsun ki, o kadar da sıcak değildi’ diyerek de alay etti.”

“DOKTORLAR DA NE OLDUĞUNU ANLAYAMADI”

Olayın en vahim tarafının bu olayın başına Nişantaşı’nda gelmesi olduğuna dikkat çeken, “Olayın Nişantaşı’nda uluorta ve havanın aydınlık olduğu bir anda olması oldukça vahim. Ayrıca tinercilerin bu bölgede çok yoğunlukta olmasına rağmen hiç kimsenin bir önlem almaması da ilginç. Bu çok önemli. Çünkü bu bugün benim başıma geldi. Ama yarın bir çocuğun, bir bebeğin, bir hayvanın bir sürü savunmasız canlının başına gelebilir. Yetişkine bunu yapan bir küçüğe hayvana neler yapmaz” diye konuştu.

Ayağında ikinci derecede yanıklar oluştuğunu aktaran Canayak, doktorların da dökülen maddeyi teşhis edemediğini dile getirdi.

“NİŞANTAŞI’NDA TACİZE BİLE UĞRAYAN ARKADAŞLARIM VAR”

İstanbul’da en güvenli yerlerden biri olarak görülen Nişantaşı’nın güvenliği için yetkililerin önlem alması gerektiğini ifade eden Canayak, “En az bir senedir Nişantaşı’nda barınan tinerci ve ipe sapa gelmez insanlar kalabalığının zarar verdiği ilk kişinin ben olduğumu düşünmüyorum. Belki sesimi duyurmam açısından ben ilk oldum. Benim orada tacize uğrayan arkadaşlarım da var. Osmanbey’i Nişantaşı’na bağlayan köşede tacize uğradığını söyleyen gazeteci dostlarım da var. Bu bölgenin böyle olduğunu biz biliyorsak, belediyenin ve emniyetin bilmemesi mümkün değil. Biz orayı güvenli biliyoruz. Güvenli olduğunu bildiğimiz birkaç yerden biri Nişantaşı’ydı. Zaten İstanbul çok karışık. Nişantaşı da elimizden gidecekse biz nereye gideceğiz. Evimizden mi çıkmayacağız yani. Daha önce hiç başıma gelmedi ama son birkaç yıldır çok insanın başına geldiğini duyuyorum. Ne olur oraları kurtarsınlar. Çünkü zaten bize gidecek yer yok. Yani en azından Nişantaşı bize kalsın” şeklinde konuştu.

ALİ GÖZETEN - MİHRAP DÜZÖZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nişantaşı İstanbul Moda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title