Haberler

Nisan Karı Şeker Pancarı ve Meyveleri Etkiledi

Güncelleme:

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kar yağışı ve soğuk hava, çiçek açan kayısı, erik, elma ve armut ağaçlarının yanı sıra ekimi yapılan şeker pancarını da etkiledi.

Kar yağışı dolayısıyla hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü ilçede, yüksek kesimlerde kar kalınlığı da 5 santimetreye ulaştı.

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 2 gündür yaşanan soğuk havanın bitkilere zarar verdiğini söyledi.

SOĞUK HAVA VE KAR EN ÇOK ŞEKER PANCARINI ETKİLEDİ

Soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla don olayının yaşanması durumunda bütün ürünlerin etkileneceğini anlatan Tuzlacık, "Bölgemizde son iki günde görülen düşük sıcaklıklar neticesinde bitkisel ürünlerin büyük bir kısmı zarar görmüş durumda. Özellikle bu gece ve yarın gece beklenilen düşük sıcaklıklar ve don olayı bu ürünlerin daha fazla zarar görmesine neden olacak. Bölgemizde yoğun bir şekilde ekimi yapılan şeker pancarı, bu zarardan en çok etkilenen ürün oldu." diye konuştu.

ERİK VE KAYISI DA DONDAN ETKİLENDİ

Oda olarak zarar tespiti yapmaya çalıştıklarını anlatan Tuzlacık, "Olumsuz hava koşullarının şeker pancarına verdiği zarar büyükse, ekilen ürünler sökülüp, yeniden ekim yapılacaktır. Bunun yanı sıra mevsim itibariyle çiçek açmış meyve ağaçları da don zararından etkilenmiş durumda." dedi.

Tuzlacık, çiçek açıp da meyveye dönen ağaçların ise hava şartlarından fazla etkilenmeyeceğini aktardı.


Kaynak: AA / Güncel

Sorgun Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title