Haberler

Nisan Ayında İzmir'e Yağan Kar Şaşırttı

Nisan ayında İzmir’e yağan kar İzmirlileri şaşırttı.

Nisan ayında İzmir'e yağan kar İzmirlileri şaşırttı.

İzmir'in Ödemiş ilçesi Gölcük ve Bozdağ yaylası dün geceden itibaren yoğun kar yağışı altında kalırken bugün kar yağışı devam etti.

Gölcük Mahallesi Muhtarı Ferit Aynalı, 20 sene sonra Nisan ayında bölgeye ilk kez kar yağdığını belirterek şaşkın olduklarını söyledi.

Kış mevsiminin yöreye geri geldiğini belirten Aynalı, şöyle konuştu: "Dün geceden beri aralıksız yağan kar Gölcük ve Bozdağ'ı yeniden beyaza bürüdü. Nisan ayında kar en son 20 yıl önce yöremize yağmıştı. 20 yıl aradan sonra Nisan'ın sekiz ve dokuzuncu günlerinde yoğun bir şekilde yağması bizi hem şaşırttı hem de üzdü. Bu ayda yaylamızda özellikle, erik, kiraz, vişne ve elma ağaçlarının çiçek dönemiydi. Yağan kar ve yaşanan soğuk ile birlikte bu ağaçlarda çiçek kalmadı. Üreticilerimizin birçoğu ağaçlarını sigortalatmadığı için mağdur olacak. Nisan'da yağan kar bizi hem şaşırttı hem sevindirdi hem de üzdü."

Gölcük mahallesinden üretici ve kafe işletme sahibi Sevgi Yücepınar da Gölcüklü olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "20 yıl aradan sonra Nisan ayında yoğun bir şekilde kar yağması bizi olumsuz etkiledi. Bu kış zaten çok ağır bir kış mevsimi geçirdik ama kışa hazırdık. Nisan ayında yağan kar ve soğuk havaya hazırlıksız yakalandık. Üretici olarak meyve ağaçlarımızdaki çiçekler döküldü. Biz havaların ısınmasına sevinen işletmeci olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramına hazırlanırken kafe gördüğünüz gibi kar altında kaldı. Şuan kar yağmaya devam ediyor. 15 ile 25 santim arası kar kalınlığı olan yerler var. Bu arada Gölcük gölü ağzına kadar dolmuş vaziyette ne yapalım bereket yağıyor." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gölcük İzmir Yağan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title