Haberler

Nilüfer Tiyatro Festivali Başlıyor

Güncelleme:

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Tiyatro Festivali başlıyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Tiyatro Festivali başlıyor. 1 Mart Cumartesi günü başlayacak olan program festivalde 5 ayrı sahnede toplam 46 tiyatro oyunu sahnelenecek.

Nazım Hikmet Kültürevi'nde tertiplenen kahvaltıda, Tiyatro Festivali hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, büyükşehir belediyelerinin bile cesaret edemediği bir organizasyonu üstlenmekten gurur duyduğunu belirtti. Bozbey, "Bursa'nın en önemli sanat organizasyonlarından biri olan Nilüfer Tiyatro Festivali, artık kendi kategorisinde Türkiye'nin en önemli festivallerinden biri haline gelmiştir. Büyükşehir belediyelerinin bile cesaret edemediği çapta bir organizasyon düzenliyoruz. İlk 3 yılımızda yaklaşık 50 bin seyirciye ulaştık. Bu yıl bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz. Ayrıca bu yıl programımızı hazırlanırken mümkün olduğunca devlet desteği alamayan tiyatro gruplarına yer vermeye çalıştık" dedi.

KKTC, Makedonya, Romanya ve Letonya gibi ülkelerden de tiyatro gruplarının katılacağı festivalin uluslararası bir boyuta kavuşacağının altını çizen Bozbey, "Birçok farklı ülkeden festivale katılacak olan tiyatro gruplarıyla sahnelerimiz şenlenecek. Festivalimiz uluslararası arenada da ses getirecek" ifadelerini kullandı.

Tiyatro oyunlarının yanı sıra 1 ay boyunca "Festival Buluşmaları" adı altında çeşitli söyleşi ve atölyeler de yapılacak. Tiyatro ve Türkiye'nin güncel meselelerinin masaya yatırılacağı söyleşilerde Hakan Gerçek, Füsun Demirel, Emre Kınay, Özge Özder gibi sahne emektarları izleyiciyle bir araya gelecek.

10 oyun görme engellilere betimleme yoluyla, 3 oyun da işitme engellilere işaret diliyle anlatılacak. 28 gün sürecek festivalde, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Fethiye Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Sahnesi ve Konak Kültür Merkezi Serdar Şafak Sahnesi gibi salonlarda oyunlar izleyiciyle buluşacak. Yaş sınırı olmayan oyunlardan 10 yaşın altındaki çocuklar ücretsiz faydalanırken, biletler 7.5 ila 10 lira arasında satışa sunulacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazım Hikmet Kültürevi Mustafa Bozbey Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title