Haberler

Nilüfer Oryantiring Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Nilüfer Belediyesi sporun çeşitli branşlarına destek olmaya devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi sporun çeşitli branşlarına destek olmaya devam ediyor.

27-28-29 Kasım tarihleri arasında Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları'na ev sahipliği yapacak olan Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası'nda yapılan törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever protokole imza attı.

Nilüfer Belediyesi'nin, sporun ana dallarını desteklemenin yanı sıra, farklı alanlara ve amatör sporlara da büyük önem veren bir kurum olduğunun altını çizen Bozbey, "Oryantiring Kademe Yarışları'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'deki geçmişi 1970'li yıllara dayanan bu spor, 'koşarak satranç oynamak' olarak tanımlanıyor. Oryantiringin diğer bir güzelliği de yediden yetmişe herkesin yapabilmesi. Oryantiring aracılığıyla ailelerin çocuklarıyla beraber hem doğanın keyfini çıkarması hem de birlikte spor yapması mümkün" dedi.

Şampiyonanın hem Nilüfer, hem de Bursa adına önemli bir tanıtım fırsatı olduğunu belirten Bozbey, "Yarışlara, yaklaşık 1500 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Yarışlar ilk gün Uludağ Üniversitesi, ikinci gün Hüseyin Alan bölgesi ve üçüncü gün ödül töreninin de yapılacağı Gölyazı'da, uzman haritacılar tarafından belirlenen parkurlarda gerçekleşecek. Bu spora bizim de dahil olmamızı sağlayan, Nilüfer'in de oryantiring haritasına sahip olmasına katkıda bulunan tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Bozbey Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title