Haberler

Nilüfer "Eğitimde Fırsat Eşitliği" İçin Söyledi

Güncelleme:

Nilüfer, Darüşşafakalı çocuklardan oluşan koro ile 29 Kasım 2013 Cuma günü 21:00'de TİM Show Center'da Darüşşafaka için sahne aldı.

Türk pop müziğinin güçlü sesi Nilüfer, 150 yıldır babası veya annesi vefat etmiş, maddi durumu yetersiz, yetenekli çocuklarımıza eğitimle yeni bir hayat armağan eden Darüşşafaka'nın yararına konser verdi. Sanatçı, Darüşşafakalı çocuklardan oluşan koro ile 29 Kasım 2013 Cuma günü 21:00'de TİM Show Center'da Darüşşafaka için sahne aldı.

1863 yılında beş idealist Osmanlı aydınının babası vefat etmiş, eğitim olanağından yoksun çocuklara kaliteli eğitim fırsatı yaratmak amacıyla kurduğu Darüşşafaka, toplumun her kesiminin sahiplenmesiyle 150. yılına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu özel yılda Türkiye'nin güçlü seslerinden Nilüfer, 150 yıldır hayırseverlerin bağışlarıyla eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka'nın yararına konser verdi.

2008 yılında Sezen Aksu ile başlayan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Funda Arar ve Sertab Erener ile devam eden Darüşşafaka yararına konser geleneğinin bu yılki temsilciliğini üstlenen Nilüfer, şarkılarını 150. yılında "eğitimde fırsat eşitliği" için söyledi. Nilüfer, Darüşşafakalı çocuklardan oluşankoro ile birlikte "Orada bir köy var uzakta" şarkısını büyük bir coşkuyla seslendirdi.

Müzisyen kimliğinin yanı sıra bugüne kadar pek çok hayır konseri düzenleyen ve 1997'de UNICEF'in iyi niyet elçisi seçilen Nilüfer'in Darüşşafaka yararına verdiği konser hayırseverlerden yoğun ilgi gördü.

Bu muhteşem geceden elde edilen gelir, Türkiye'nin dört bir köşesinden sınavla seçilen ve Darüşşafaka'da okuyan 1.000'e yakın öğrencinin eğitim, beslenme, giyim, barınma, sağlık gibi giderlerinin karşılanmasında kullanılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title