Haberler

Nilüfer'den Tokai'ye Dostluk Köprüsü

Kardeş şehir Tokai Belediyesi’nin yaptığı Sanat ve Gösteri Merkezi’nin açılışına katılmak üzere Japonya’ya giden Nilüfer heyeti burada büyük dostlukla karşılandı.

Kardeş şehir Tokai Belediyesi'nin yaptığı Sanat ve Gösteri Merkezi'nin açılışına katılmak üzere Japonya'ya giden Nilüfer heyeti burada büyük dostlukla karşılandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, Özel Kalem Müdürü Pınar Yeşilçiçek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve Basın Danışmanı Hande Koç, 2007 yılında kardeş şehir olduğu Tokai'nin Sanat ve Gösteri Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere Japonya'daydı. Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki ve belediye yetkililerinin örnek konukseverliğiyle karşılanan Nilüfer heyeti, burada depremden yaşlı bakımına, çocuk yetiştirmede belediye merkezlerinin rolünden yerel yönetimlerin verdiği sağlık hizmetlerine pek çok konuda kıyaslama yapma olanağı da buldu.

Nilüfer heyetinin Tokai Belediyesi'ni ziyaretinde ise duygu yüklü anlar yaşandı. Tüm belediye çalışanları Başkan Suzuki ile birlikte Nilüfer heyetini Türk bayrağı ile kapıda karşıladılar. Suzuki'ye Japon konukseverliğinden ve Tokai Sanat ve Gösteri Merkezi'nden son derece etkilendiğini ifade eden Başkan Bozbey, "Toplumların kültür-sanata verdikleri önemle ne denli ilerleyebileceğini bir kez daha gözler önüne serdiniz. Bizim kardeşliğimiz ve ortaklaşa yaptığımız projeler örnek gösteriliyor. Özellikle personel değişimi projemiz konusunda diğer kardeş kentlerimizden de talep alıyoruz. İlişkilerimizin giderek sağlamlaşması dünya barışı adına da mutluluk ve umut veriyor. Sizi en yakın zamanda tekrar Nilüfer'e bekliyoruz" dedi.

Tokai Belediye Başkanı Suzuki de, gelecek yıl Mayıs ya da Temmuz ayında Nilüfer'i ziyaret etmek istediğini belirtirken, Tokai Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Nilüfer'den gelecek koro ya da tiyatro ekiplerini ağırlamak istediklerini vurguladı. Suzuki, "Öncelikle korolarımız karşılıklı gösteriler gerçekleştirirse çok mutlu oluruz. Bundan sonrasında özellikle çocuklarımızı size göndermeyi, onlarla ilgili kültürel değişim programları gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Hem sportif hem kültürel anlamda bu değişim çok önemli" diye konuştu.

Ardından her iki ülkenin de deprem gerçeğiyle yaşadığının altını çizen Başkan Suzuki, depreme yönelik hazırlıkların bulunduğu binanın Nilüfer heyeti tarafından mutlaka görülmesini istedi.

Başkan Bozbey ve beraberindekiler, ilgili binayı dikkatle incelediler. 15 bin kişinin üç günlük gereksinimlerinin karşılanacağı şekilde tüm ayrıntıların düşünüldüğü ve güneş enerjisi kullanılarak olası bir afette enerji gereksinimini de karşılayacak olan binada yemek, su, battaniye, sedye, jeneratör, gaz ocakları, benzin gibi zorunlu ihtiyaç malzemelerinin depolandığı bilgisi verildi.

Nippon Çelik Fabrikası'nda inceleme gezisi yapan, Japon çay seremonisine de katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, Uluslararası Japon Dostluk Derneği'nin Nilüfer ve Tokai'nin diğer kardeş şehri Avustralya'nın Macedon Rangers heyeti için düzenlediği hoş geldin yemeğinde de sıcak ve samimi anlar yaşadı. Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, Uluslararası Japon Dostluk Derneği Başkanı Takaki İşida ve eski Başkan Harue Watanabe'ye gösterdikleri dostluk için yürekten teşekkür etti.

250 yıldır düzenlenen Ota Festivali'ne de katılan Nilüfer heyeti, Ota İstasyonu'nun da yer aldığı Kent Merkezi'nde bulunan Nilüfer Parkı ve çeşmesi le, 15 parça İznik çinisinden oluşan pano önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Japonya Suzuki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title