Haberler

Nilüfer'de Mesai Teröre Lanetle Başladı

Nilüfer Belediyesi personeli, mesaiye yaşanan terör olaylarını protesto ederek başladı.

Nilüfer Belediyesi personeli, mesaiye yaşanan terör olaylarını protesto ederek başladı.

Nilüfer Belediyesi personeli, haftaya, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı patlamayı lanetleyerek başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi ve Alaaddinbey hizmet binasında düzenlenen anma töreni ve terörü protestoya belediye çalışanları siyah kıyafet ve siyah kurdela takarak katıldı. Ankara Tren Garı'nda yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybedenleri bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Nilgün Berk, yurtdışında bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in mesajını paylaştı.

"Yüreğimiz yanıyor, yüreğimizden çığlıklar gökyüzüne yükseliyor" diyerek sözlerine başlayan Başkan Vekili Nilgün Berk, "Ankara'da, Dağlıca'da, Suruç'ta, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, güzel yurdumuzun dört bir yanında teröre kurban verdiğimiz, şehit verdiğimiz canlarımızı anmak için toplandık. Ülkemizin demokrasi yolculuğunda, özgürlük için, barış için mücadele edenler çok acılar çektiler. Çok şehit verdik, çok kayıp verdik. İşte bundan 2 gün önce "Ne de çok özlemişiz gökyüzüne kansız bakmayı" diye pankart açan insanlarımız katledildi. Bu katliam, arkasında kim ya da kimler varsa, barışa karşı, demokrasiye karşı olanların ürünüdür. Bu katliam, insanların demokratik haklarını kullanmasından hazzetmeyenlerin, içindeki nefreti kanla kusanların, barış güvercinlerinin bembeyaz kanatlarını kanla lekelemekten çekinmeyenlerin harcıdır. Teröristin, terörün, teröre destek verenlerin bu katliamla hedeflediği toplumu sindirmektir.Yurttaşların özgürlük, demokrasi ve barış taleplerinden vazgeçmesi ve canının derdine düşmesidir bunların hedefi" şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sami Yıldız da olay anında Ankara'da yaşadıklarını anlattı. Patlama sırasında olay yerine çok yakın olduğunu belirten Yıldız, hiç bir şeyin insanları katletmek için bahane olamayacağını söyleyerek olay esnasında yaşadığı anları gözyaşlarıyla anlattı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title