Haberler

Nilüfer'de Barış Oturumu

Barışın gönül elçileri, 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde Nilüfer’de bir araya gelerek, barış mesajı verdi.

Barışın gönül elçileri, 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde Nilüfer'de bir araya gelerek, barış mesajı verdi.

Nilüfer Barış Meclisi'nde düzenlenen barış oturumunda, Bursa'nın yanı sıra 20 ilden gelen Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyesi kent konseyleri ile 22 kurum ve kuruluşun yer aldığı Bursa Demokrasi Güçleri ve 28 sivil toplum örgütünden temsilciler barış isteklerini dile getirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Yıllardır diyoruz ki Türkiye'nin ekmek kadar, su kadar, hava kadar demokrasiye ihtiyacı var. Az ya da çok değil, ileri ya da geri değil, tek ve gerçek demokrasiye. Bunun için Nilüfer'de önce kendi evinde, sonra mahallesinde, sonra bütün şehre ve ülkeye yayılan bir demokrasi anlayışının tohumlarını ektik. Bu tohumlar, Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi, Nilüfer Dernekleri Yerleşkesi, Anadolu Arastası, Nilüfer Belediyesi Halkevi, Vekil Odaları, Barış Meclisi olarak filiz verdi, veriyor. Bu tohumlar filiz verdi, kök salıyor" dedi.

Yıllardır "İnsana barış yakışır" dediklerini vurgulayan Mustafa Bozbey, "Bunun için değişimi yöneterek, kurulları ve kurallarıyla demokrasiyi işletmenin, barış içinde yaşamanın ortamını oluşturduk. Barış ve demokrasi kavramlarını esas alan projeler, hizmetler ürettik. Bugün de böyle düşünüyoruz, yarın da anahtar kelimelerimizin arasında mutlaka barış ve demokrasi olacaktır. Çünkü, bir daha, ve bir daha; duymak istemeyenler işitinceye, göremeyenler görünceye, hissedemeyenler hissedinceye dek insana barış, insana demokrasi, dünya halklarına demokrasi yakışır demeye devam edeceğiz" diye konuştu.

22 kent konseyinin ortak mesajı olan, her insanın ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin doğuştan barış içinde yaşama hakkına sahip olduğunu belirten Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, "Sokakta artık sadece kör kurşunlar yok, kör bombalar, kör savaş uçakları var. Savaştan kaçan küçücük bedenlerin sahillerimize vuruşu var. Bitsin diye buradayız. Umut etmek, mücadele etmek, yılmamak, korkmamak, ifade hakkımızı ve özgürlüğümüzü savunmak için buradayız, barış için buradayız" dedi.

Barış oturumunda ayrıca 28 sivil toplum kuruluşundan temsilciler ve 22 kurum ve kuruluşun yer aldığı Bursa Demokrasi Güçleri adına yapılan konuşmalarda da barışın ülkeye bir an önce hakim olması için çağrıda bulunuldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Barış Günü Mustafa Bozbey Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title