Haberler

Niksar ve Çamiçi'nin İçme Suyu Sorunu Çözülüyor

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, “Çamiçi Yaylası Göleti Projesinin” programa alındığını ve ihalesinin bu yıl içinde yapılacağının müjdesini vererek, Niksar ve Çamiçi Yaylası’nın içme suyu sorununun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Çamiçi Yaylası Göleti Projesinin" programa alındığını ve ihalesinin bu yıl içinde yapılacağının müjdesini vererek, Niksar ve Çamiçi Yaylası'nın içme suyu sorununun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, bir yıllık hizmet süresini halka değerlendirdi.

İlçe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen bir toplantıyla bir yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Özcan, Niksar Belediyesi hizmetleri ile ilgili merak edilenleri, sosyal sorumluluk projelerini ve ilk defa uygulanan hizmetleri anlattı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu uzun süre görevi başında bulunamamasından dolayı çok üzgün olduğunun altını çizen Başkan Özcan, dualarıyla kendisine destek veren tüm hemşerilerine teşekkür etti.

"SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

Geçen bir yılı üç ana başlık altında toplayan Başkan Özcan ilk olarak, göreve geldiklerinde beklenmedik şekilde karşılaşılan su sorunuyla ilgili bilgi vererek, sorunun giderilmesi yönünde tüm güçleriyle çalıştıklarını anlattı.

İki cazibeli su kaynağı ve bir de sondajla ulaşılan su kaynağının şebekeye bağlandığını kaydeden Başkan Özcan, "Yaptığımız görüşmelerle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sayesinde 'Çamiçi Yaylası Göleti Projesi' programa alındı ve inşallah ihalesi de bu yıl içinde yapılacak. Gerçekleşecek bu projeyle Niksar ve Çamiçi Yaylası'nın içme suyu sorunu da tamamen ortadan kalkacak" dedi.

"MADDİ BORÇ BİZİ KORKUTMAZ"

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, seçim döneminde belediyenin borcu olduğunu bildiklerini, bunu göze alarak göreve talip olduklarını söyledi. Yaklaşık 21 Milyon Liralık bir borç devraldıklarını belirten Başkan Özcan, "Ancak bu bizi korkutmuyor. Önceliğimiz halkımıza hizmet yönünde borçlanmamaktır. Göreve geldiğimizde temizlik şirketine yasal işlemleri dahil olmak üzere 2 milyon 250 bin lira kadar borç vardı. Şirket borcu icraya koydursa, belediyemiz hesaplarına bloke konulacaktı. Biz bunu yapılandırdık ve 1 milyon 400 bin lira ile borcumuzu ödeyip kalan tutarla, hizmetlerin devamı için piyasaya olan borçlarımızı ödedik" diye konuştu.

"YENİDEN KAER EDEN AYVAZ SUYUMUZ OLACAK"

Seçim bildirgesinde 101 projenin içinde Ayvaz Su Şişeleme Fabrikası makine yenileme projesinin bulunduğunu da hatırlatan Başkan Özcan, Ayvaz Su Fabrikası için yapılan çalışmalardan bahsederek, "Fabrika her ay 50 bin lira zarar ediyordu. Fabrikanın, tüm yenileme işlemleri gerçekleşip, makineler çalışmaya başlayıncaya kadar da zarar etmeye devam etti. Ne olursa olsun, bizim dünyada marka değeri kazanmış Ayvaz Suyu'nu gözden çıkarmamız mümkün değildi. Ayvaz Su Şişeleme Fabrikası için 2 milyon 500 bin lira makine ve ekipman yenilemesi, 1 milyon lira fiziki şartların düzeltilmesi için harcama yaptık. Eğer bu yatırımı yapmasaydık her yıl 600 bin lira zarar edecektik. Fabrikamıza tecrübeli ve profesyonel bir ekip getirdik. Bu 3 milyon 500 bin liralık yatırımı yaparak fabrikamızı kuvvetlendirdik, pazara güçlü bir giriş yaptık. Şimdi yaptığımız hesapla artık kar eden bir Ayvaz Suyu'muz var" şeklinde konuştu.

"1 YILDA 9 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI"

Yapılan tüm yatırımları ve maliyetlerini verilerle ortaya koyan Başkan Özcan, Ayvaz İşletmesi, yol- parke -alt yapı, içme suyu, iş makineleri ve taşıt alımları, kamulaştırma, kültür ve sosyal faaliyetler için bir yılda 9 milyon 351 bin 832 TL yatırım yapıldığını anlattı.

"DOĞALGAZ'DA 1 YILDA 2 BİN 879 METRE HAT DÖŞENDİ"

Başkan Özcan bir yıl içerisinde doğalgaz hat çalışmalarında büyük aşama kat ettiklerini belirterek, "2007-2014 Yılları arası 3 bin 263 metre çelik hat döşenirken, sadece 2014 yılında 2 bin 879 metre çelik hat döşendi. Tüm doğalgaz çalışmalarında son bir yılda geçen 7 yıla oranla çok büyük yol kat ettik, kalan doğalgaz çalışmaları için Bakanlık nezdinde çalışıp, Niksar'da bu hizmeti tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Önlerindeki dört yıllık süreçte vaat edilen 101 proje haricinde yeni projelerde gerçekleştireceklerini belirten Başkan Özcan bunları da şu şekilde sıraladı: "Oto Galeri Projesi, Toptancı Sebze Hali Projesi, Kapalı Otopark ve Kapalı Pazar Projesi, Eski DSİ Alanı Rekreasyon Projesi, Kent Vadi Projesi, Çamiçi Yaylası Göleti Projesi (Yatırım programına alındı, ihalesi yapılacak.), Entegre Su Projesi (İller Bankası, Müşavir Firma ile çalışmalar yapıldı. 85 milyon liralık kaynak projeye aktarılacak.2017'de proje başlayacak. Altyapı, içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözülecek), Köprü Projeleri, Üstgeçit Projeleri, Kelkit Kültür Rotaları Projesi, Seracılık Model Projesi, Jeotermal Kaynakların Kullanımı Projesi, Hacı Çabuk Türbesi Projesi, Taş Eserler Müzesi, Alan Yönetimi Projesi, Şehir İmar Planının Yenilenmesi ( Kentsel Dönüşüm), Aşevi Rehabilitasyon ve Evde Yemek Hizmeti Projesi, Niksarspor Alt Yapı Güçlendirme Projesi, Mezarlık Alanları Kayıt- Otomasyon Projesi, Deprem İzleme ve Gözlem İstasyonları Kurulması Projesi."

"VERİLEMEYECEK HESABIMI YOK"

Belediye Başkanı Özdilek Özcan sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim her şeyimiz şeffaf, verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Terazi sizde, yaptığımız yapmadığımız her şey huzurunuzda, hastalığım sebebiyle kaybettiğimizi düşündüğümüz 6 ayı telafi edeceğiz. Bu süre içinde özveriyle çalışan Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Dönmezoğlu'na ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bize emanet edilen hizmet makamında söz verdiğimiz hizmetleri yerine getireceğiz. Hiçbir hemşehrimizin gözünü boyamak için hizmete girmeyeceğim. Önce alt yapıyı düzelteceğim. Var olan sorunları çözdük, borçlarımızı yapılandırdık, zarar eden tesisi kar eder hale getirdik. Artık önümüzü görüyoruz. Niksar'a yakışan hizmeti üreteceğiz."

Başkan Özcan'ın konuşmasının ardından program sonunda; 2014 Yılında ilçede kuruluşlarının ortak çalışmasıyla belirlenen "Yılın EN'lerine" ödülleri Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından verildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Özdilek Özcan Niksar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title