Haberler

Niksar'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Tokat’ın Niksar ilçesinde müftülük tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde müftülük tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

İlçe Kapalı Spor Salonu'nda yapılan programda Tokat GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Acar "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Niksar İlçe Müftüsü Ali Canbolat yaptığı açılış konuşmasında, "Bu programda bizler gücümüz yettiğince Hz. Peygamber'i anmaya anlamaya onun öğretmen olarak gönderilmesinin hayat desturlarını hayatımıza aktarmak öğrenmek yaşamak ve yaşatmak için bu programlar tertip edilmektedir. Eğer bizler her yıl kutlu doğum haftasında ele alınan konuları yaşamaya gayret etsek herhalde çok hoş bir hadise olur çok güzel bir dünya olurdu. Şu söz çok anlamlıdır 'Dünya bize, biz birbirimize emanetiz' bütün insanlar birbirine emanet. Başta can bedene, beden cana emanet. Bu senenin konusu olan Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı çok fazla unuttuğumuz çok fazla terk ettiğimiz, anne babanın çocuklarından uzak, çocukların anne babadan habersiz komşuların birbiriyle ilişkisi olmadan bir hayat tarzı haline dönen şu dünyada Peygamberimizi analım, anlayalım birlikte nasıl yaşlanır onu öğrenelim" dedi.

İlçe Müftüsü Canbolat konuşmasının ardından kutlu protokol üyeleri ve vatandaşlara gül takdim etti.

Daha sonra bir selamlama konuşması yapan Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem kutlu doğumun bütün insanlığın barışına huzuruna mutluluğuna vesile olması temennilerinde bulundu.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Tokat GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cafer Acar "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferansını sundu.

Kutlu Doğum Haftası programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Acar Niksar Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title