Haberler

Niksar'da Kitap Okuma Yarışması

Tokat’ın Niksar İlçe Belediyesi sosyal projeler kapsamında “Çocuklar Okusun Diye” sloganıyla kitap okuma yarışması düzenliyor.

Tokat'ın Niksar İlçe Belediyesi sosyal projeler kapsamında "Çocuklar Okusun Diye" sloganıyla kitap okuma yarışması düzenliyor.

Düzenlenen yarışma kapsamında yaz tatilinde öğrencilerin okudukları kitaplar aileleri tarafından tespit edilerek, tatil sonunda tespit evrakları belediyeye teslim edilecek. Bu proje dahilinde birinci olan öğrenciye bisiklet, ikinci öğrenciye eşofman ile ayakkabı, üçüncü olan öğrenciye ise ayakkabı ve futbol topu hediye edilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan "Okuma, yazma, ilme çağrının; tüm insanlığı kucaklayan, insanlık tarihinin çerçevesini çizen ilk ilahi mesajı... 'Oku'! ve çocuklarımız okusun, irade sahibi olsun, saygınlıkları olsun, kendilerini rahatlıkla ifade edebilsinler, anlatabilsinler, anlayabilsinler. Sağlam bireyler olmanın, bildiğini konuşup bilmediğinde susan ve cehalete vurulan neşterin imzası burada. Okuyalım... Okutalım... 'Çocuklar Okusun Diye' okumaya özendirme, teşvik etme düşüncesiyle yola çıktığımız bu etkinliğimizde, ailelerimizin de çocuklarımıza telkini ile katılımlarınızı rica ediyoruz. Çocuklarımız geleceğimiz. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızla geleceğimiz şekillenecek; hayatımız rengini bulacak. Haydi hep birlikte okuyalım, okutalım. Etkinliğe katılım ise ilkokul ve ortaokulda okuyan çocuklarımız tatil boyunca okuduğu kitapların sayfa sayılarını bir kağıda yazacaklar. Aileleri takip edip, okuduklarından emin olduktan sonra sayının altına imzalarını atacaklar. Bu kağıtları bir zarfa koyup, üzerine isim, sınıf ve okul isimlerini yazıp, okullar açıldığında okul müdürlerine teslim edecekler. Biz de ilgilenip çocuklarımızı, okulların açıldığı hafta, hediyeleri ile buluşturacağız. Üç öğrenci de aynı okuldan çıktığı vakit, o okulumuz da ayrıca ödüllendirilecektir. Detaylı bilgiler okul müdürlerimize iletilmiştir. Öğrencilerimiz hediyelerini kendileri beğeneceklerdir" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdilek Özcan Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title