Haberler

Niksar'da "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" Tanıtıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Gönül Elçileri" projesi kapsamındaki Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin Niksar ayağı Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu'nun eşi Dr. Filiz Yolcu'nun koordinasyonunda gerçekleştiriliyor. Yolcu, yaptığı açıklamada, Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin kadınların sertifikalı bir meslek sahibi olabilmeleri noktasında gerçekleştirildiğini belirterek, "Kadınlarımıza ikinci bir şans diyoruz, ortaokulda, lisede yarı kalmış eğitimlerini tamamlamaları için bir şans bir fırsat veriyoruz. Bu proje Niksarlı kadınlarımıza bir umut olur, bir meslek sahibi olmalarına yardımcı oluruz inşallah" dedi.

Cumhuriyet Caddesi Şehitler Saat Kulesi mevkisinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Duran Yadigar, AK Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş, Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Niksar Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Adnan Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, öğrenciler ve çok sayıda kadın katıldı.

Proje tanıtım toplantının açılış konuşmasını yapan Niksar Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Adnan Tanrıverdi, kadınların bir toplumun yaratıcı gücünün yarısı olduğunu ifade ederek, "Sevginin, şefkatin, hoşgörünün, üretkenliğin kaynağı olan kadın, barışın, kültürel gelişmenin ve uygarlaşmanın güvencesi olmuştur. Cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanların eşit ve özgür olmasını isteyen toplumlar bu özelliklere sahip insanlar yetiştirmek zorundadır. Bu nedenle kadının güçlenmesi sorunu sadece kadınların değil, çağdaş erkeklerin de sorunudur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yolcu, eşi Filiz Yolcu'yla beraber toplantıya katılan bayanlarla birlikte gökyüzüne dilek balonu uçurdular. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Gökhan Yolcu Adnan Tanrıverdi Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

title