Haberler

Niksar'da Eğitim Konuşuldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçede eğitim-öğretimin dünü, bugünü ve yarını konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilçede eğitim-öğretimin dünü, bugünü ve yarını konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Niksar Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekli toplantıda eğitimdeki durum, eksiklikler, sorunlar ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya bir milletin kurtuluşunun ancak eğitimle olacağını vurgulayarak, "Şunu unutmayalım ki bir milletin kurtuluşu ancak eğitimle olur. Eğer ki biz geleceğimizi düşünüyorsak geleceğimizin iyi aydınlık olmasını istiyorsak çocuklarımıza iyi bir eğitim öğretim vermek zorundayız. Eğitim sadece bir şeyler öğretmek değil, aynı zamanda öğrenmeyi de öğretmek zorundayız çocuklarımıza. Biz okulda çocuklarımıza her türlü kitabı okutamayız, her şeyi onlara öğretemeyiz, ama eğitimin ömür boyu bir süreç olduğunu onlara öğretirsek, onlar ihtiyaç duyduklarında gerekli kaynaklara başvurarak gerekli araştırmaları yaparak kendilerine lazım olan bilgileri öğrenirler ve hayatta da başarılı olurlar" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Turak ise müdürlük olarak misyon ve vizyonlarını anlatarak 2014-2015 ile 2015-2016 yılları arası TEOG sonuçlarına göre Niksar'ın Tokat ve Türkiye'deki yerini beğenmediklerini ifade ederek bu rakamı daha üst seviyelere çıkarmak için çalışacakları sözünü verdi.

Öğrenci başarısını artırmaya yönelik çalışmaların süreceğini ifade eden Turak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yine başarıya dönük kurslar açacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Turak'ın geniş kapsamlı bilgilendirmesinin ardından katılımcılara da söz hakkı verilerek karşılıklı istişare yapıldı.

Düzenlenen programa Kaymakam Selami Kapankaya'nın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Tahsin Çimen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Eraslan, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Şahin, STK temsilcileri, eğitimciler ve okul aile birliği başkanları katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selami Kapankaya Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title