Haberler

Niksar'da 51. Kütüphane Haftası Kutlamaları

Tokat’ın Niksar ilçesinde "51. Kütüphane Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde "51. Kütüphane Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Niksar İlçe Kütüphane Müdürü Hacı Turan Kaya, kitapların olmadığı bir dünyanın düşünüleyemeceğini belirterek, "Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. insanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi, yakınları ve tanıdıkları faydalanabilir. oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. üstelik böyle özel bir kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere ihtiyacı vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez" dedi.

Kütüphane Müdürü Kaya, kütüphanedeki çalışmalardan da bahsederek, "Kütüphaneniz bir müdür, iki kütüphaneci, ve bir yardımcı hizmetli çalışanıyla hizmetlerini yürütmektedir. Kütüphanemizde kullanıcılara her türlü hizmet sunulmakta olup, ödünç kitap, ders çalışma, kitap okuma, araştırma yapma gibi hizmetlerin yanı sıra kütüphanemizde 20 bilgisayarlı internet salonu aktif hale getirilmiş ve sınırsız internet imkanı sunulmaktadır. Mevcut 20 bin civarındaki kitabımız elektronik ortama girilmiştir. KOHA kütüphane otomasyon sistemi ve barkot sistemi çalışmaları devam etmektedir. Kütüphanemiz güvenlik kamera sistemi ile daha güvenli hale getirilmiştir" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Programda kütüphaneden en fazla faydalananlara hediyelerin verilmesinin ardından tören ikramlarla sona erdi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan'ın yanı sıra daire müdürleri, okul idarecileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütüphane Haftası Turan Kaya Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title