Haberler

Nıke Rıo'daki Spor Alanlarını Yeniliyor

Güncelleme:

Nike, Rio'da 25 bin çocuğa hizmet veren 22 spor alanını yeniliyor.

Nike Başkan ve CEO'su Mark Parker, Marka Başkanı Trevor Edwards ile Amerikan atlet Carl Lewis yenilenen spor alanlarından Encantado'yı ziyaret etti.

Nike, Rio'da yeterli kaynaklara sahip olmayan, güvenlik kaygıları olan ve altyapısı ulaşımı engelleyen bölgelerinde bulunan 22 spor alanını yeniliyor. Nike, 25 bin çocuğa hizmet veren spor alanlarının sorunlarını çözmek ve hayat boyu hareket aşkına ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Beş yıl içerisinde 22 köyde gençlik programlanması ve spor alanlarının yenilenmesi hedefleniyor.

Rio'nun canlı batı sahil mahalleleriyle daha az gelişmiş kuzey kısmını birbirine bağlayan ana cadde olan Linha Amarela Köprüsü'nün altında yer alan Encantado spor alanı, toplum temsilcileri, gençlik uzmanları, STK'lar ve yerel sanatçıların da desteğiyle programın hayata geçtiği ilk köy oluyor. Nike Başkan ve CEO'su Mark Parker, Marka Başkanı Trevor Edwards ile Amerikan spor ikonu Carl Lewis'in de ziyaret ettiği Encantado dışında Caju, Clara Nunes ve Mato Alto yenilenecek köyler olarak sıralanıyor.

Atletizm efsanesi Carl Lewis ile beraber Encantado köyünü ziyaret etme fırsatı bulunca çok mutlu olduğunu söyleyen Nike Başkan ve CEO'su Mark Parker, şöyle devam etti: "Sporun insanları yükseltme, daha canlı ve heyecanlı bir hayat sunma gücünü tekrar hatırladık. Sporun hayatları değiştirdiğini; çocukların aktif ve sosyal olacakları güvenli alanlar sağlamanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Nike olarak bunu oldukça önemsiyoruz. Çocukların fiziksel aktiviteye olan sevgilerini ortaya çıkarmalarına yardım etmeye ve onlara potansiyellerinin tamamına ulaşmak için bol fırsat vermeye kendimizi adadık. Bu spor alanları bu emeğin buradaki kalp atışı ve çocukların gerçekten kendilerini dönüştüren deneyimler yaşayabildiği bir yer" dedi.

Encantado dışında Caju, Clara Nunes ve Mato Alto adında üç köy daha tamamen yenilendi. 22 köyün tamamında ise gençlik programlarıyla ilgili eğitimler devam ederken, Nike ürün ve ekipmanları köylere dağıtılıyor.

Rio'da 160'tan fazla mahallemiz ve 6,4 milyon insan olduğunu söyleyen Nike'ın Brezilya Topluluk Etkisi Direktörü olan Alice Gismonti, "Çocukları programlara taşımak imkansız; programları çocuklara götürmemiz gerekiyor. Şehirde bu çocukların sporu tüm boyutlarıyla deneyimlemeye başlayabilecekleri bir platform inşa edebilirsek, bu yeni çocuk neslinin spordaki ilerlemeye olan bakışını değiştirebiliriz."

Kaynak: Bültenler / Spor

Mark Parker Nike Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title