Haberler

Nıke'ın En Son Yeniliği: Hypervenom Krampon

Güncelleme:

Nike Hypervenom, Neymar, Wayne Rooney ve Zlatan İbrahimoviç'in sağladığı geribildirimlerle yaratılan yepyeni bir ürün. Bu futbolcuların yanı sıra birçok başka sporcu da penaltı alanı içinde ve çevresinde hızlı bir şekilde alan yaratmaya ve herhangi bir açıdan şut çekmeye yardımcı olabilecek bir krampona ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Futbolcular, savunma oyuncularını kastederek, günümüzde dünyanın bir numaralı forvetleri kadar hızlı, atik ve becerikli olan rakiplerinin atikliğini değerlendirdi. "Benim daha sık ve daha hızlı alan açmama yardım edin. Atikliğimi arttırmaya ve alanım kapatılmadan şutumu çekmeye yardımcı olacak bir krampon istiyorum" diyen Neymar, en direkt geribildirimi sağlayan oyuncu oldu.

Hypervenom kramponlarında kullanılan yeni kalıp sayesinde malzeme fazlası ortadan kaldırılarak ayağın yere ve topa daha yakın olması sağlandı. Bu kalıp, Nike'ın bugüne kadarki en anatomik kalıbı.

Tasarımın önemli bir parçasınını belki de futbolda değeri en az önemsenen yeniliklerden biri oluşturuyor. Nike, dünyanın en iyi ayak (podiatri) uzmanlarıyla çalışarak futbolcuların savunma oyuncusundan kurtulmasını sağlayan o ilk adımı atabilme yeteneğini arttıran ayrışık dış tabanı yarattı. Ayağın ön kısmında yer alan oyuk sayesinde ayak tarağının birinci kemiği hızla harekete geçebiliyor. Ayağın bu kısmı, ayağın ilk hareketinin hızını belirliyor.

Dış tabanın gövdesinde ayağın tam yanıt verebilmesi için sıkıştırılmış naylon ve mukavemet için inanılmaz hafiflikte bir plaka kullanıldı. Çivi yapısı ve uzunluğu ise hem yüzeye daha hızlı nüfuz etmeyi hem de yüzeyden daha hızlı kurtulmayı sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu tasarımda getirilen bütün yenilikler sayesinde futbolcular hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde alan yaratabilecek.

Nike Football Ayakkabılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil McCartney, "Neymar'ın katkıları çok değerli. Neymar, rakiplerine üstünlük sağlamak için alan arayıp bulmaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış Mercurial Vapor IX kramponlarını giyiyordu. Mercurial Vapor IX tamamen hıza yönelik bir krampon. Hypervenom ise topu ağlara göndermek için alan yaratmak üzerine odaklanan bir krampon. Küçük ama önemli bir nüans. Bu krampon, oyuncuların atikliğini ve şut çekme kabiliyetini attırmak üzere tasarlandı" dedi.

Nike Football Tasarım Direktörü Denis Dekovic'in önderliğindeki Nike Football tasarım ekibi, günümüz maçlarındaki hücum dinamiklerini inceleyerek işe koyuldu. "Oyun değişiyor. Eskiden, hücum eden taraf hıza odaklanırdı ama artık her iki taraf da hızını kullanma peşinde. Nike Hypervenom'un doğuşu da değişen oyun dinamiklerine bir yanıt. Futbolcular daha hızlı olmak istiyor. Sadece uzun mesafe koşarken değil, dar alanlarda topla daha hızlı hareket edebilmek istiyorlar. Doğuştan sahip oldukları atikliği, dar penaltı alanlarında alan bulmak için daha da attırmak istiyorlar. Sıfırdan fırsat yaratmak istiyorlar. Daha hızlı ve daha atik hale gelen savunma oyuncularıyla mücadele etmek gerekiyor. Hypervenom kramponları tam da bu amaç için yaratıldı."

"Bu futbolcular, seyircilerin ağzını açık bırakan bir beceri ve tahmin edilemeyen hamlelerle oynuyor. Taraftarlar, takımın diğer oyuncuları ve rakipler en büyük tehdidi bu oyunculardan gelmesini bekliyor. Bizim önümüzdeki zorluk ise, sahip oldukları beceriden yararlanarak o avantajı daha da arttırabilecek en iyi kramponu yaratmak."

Tasarım ekibi, kramponların yaratılış şeklinde bir devrim yapılması gerektiğinin farkındaydı. "Normalde, yeni bir krampon yaratılırken ayağa daha iyi oturması ya da üst kısmında kullanılan malzeme, taban plakası veya çivi yapısının iyileştirilmesine odaklanılır. Hypervenom kramponları bütün bu alanlarda yenilik getiriyor. Futbolcularla görüştüğümüzde, tek çözümün tamamen yeni bir ürün yaratmak olduğunu anladık" dedi McCartney.

"Hypervenom'un üst kısmı yeni NIKESKIN sistemimiz kullanılarak yaratıldı. Bu kramponlarına uygulanan NIKESKIN için yumuşak ve esnek file kumaş üzerine geçirilmiş ince poliüretan film kullanıldı ve son yüzeyi Nike ACC (All Conditions Control – Bütün Koşullarda Kontrol) teknolojisiyle bitirildi. ACC teknolojisi, hem kuru hem de yağmurlu hava koşullarında aynı düzeyde top kontrolü sağlıyor" diye ekledi Dekovic.

"File kumaş inanılmaz boyutta rahatlık ve dokunuş sağlıyor. Futbolcular, adeta çıplak ayakla oynuyormuş hissi veren bir krampon yaratmamızı istediler. File kumaş bizi bu hedefe bir adım daha yaklaştırdı. ACC teknolojisi ise file kumaşın kuru kalmasını sağlıyor. Ancak, tasarımın performansı ve amacını etkilememek için esneklik ve rahatlıktan taviz vermeden bunu sağlıyor. Hypervenom, hamleleri tahmin edilmeyen, atik ve hızlı yeni nesil futbolcuları kullandığı kramponlarda gelinen en son nokta. Dünyada sadece çok az sayıda futbolcu onlar gibi son noktayı koyabiliyor" dedi McCartney.

Nike'ın yeni Hypervenom kramponları 2 Haziran'da Brezilya ile İngiltere arasında oynanacak maçta Neymar ve Wayne Rooney ile görücüye çıkacak. Bu kramponları giyecek diğer isimler arasında Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski ve Danny Welbeck yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Wayne Rooney Nike Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title