Haberler

    Nikâh Masasından Kalkıp Nöbete Koştular

    Belçika'da yaşayan Kahramanmaraşlı 3 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olan Eda Bilir Engin (24), bu ülkede dünyaya geldi.

    Belçika'da yaşayan Kahramanmaraşlı 3 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olan Eda Bilir Engin (24), bu ülkede dünyaya geldi. Belçika'da başarılı bir okul döneminin ardından üniversitede tercihini mimarlık eğitiminden yana kullanan Engin, 2 yıl önce İstanbul'a yerleşti.

    Burada Muhammet Furkan Engin (29) ile tanışan Eda Bilir, 23 Temmuz'de nikah masasına oturmak için gün aldı. 15 Temmuz'da ise FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunuldu. Bir yandan düğün hazırlıklarını sürdüren Furkan Engin, diğer yandan da meydanlarda demokrasi nöbetlerine katıldı. Eda Bilir'e, "Nikahtan sonra biz de meydanlara çıkalım mı?" diye soran Engin, "Evet" yanıtı aldı.

    NİKAHA DA 'EVET' NÖBETE DE 'EVET'

    Cumartesi günü Üsküdar Evlenme Dairesi'nde genç çiftin aileleri, akrabaları ve dostları bir araya geldi. İyi günde, kötü günde birlikte olmaya "Evet" diyen çift, darbe girişimini protesto etmek için nikahın ardından ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde 'demokrasi nöbeti'ne katıldı. Coşkulu bir şekilde bekleyişlerini sürdüren vatandaşların arasına katılan çift, herkesin ilgi odağı oldu. Çok sayıda kişi, gelin ve damatla fotoğraf çektirdi.

    BU İŞ BİTENE KADAR MEYDANLARDAYIZ

    "Milletimizin ve ülkemizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" diyen Eda Bilir Engin, "Rabbim fırsatçılara fırsat vermesin. Biz birbirimize yeteriz, sevgiyle, barışla. Millet birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece bu ülkeye kimse dokunamaz" diye konuştu.

    Damat Muhammet Furkan Engin de meydanları terk etmeyeceklerini vurgulayarak, "Yerimiz olan meydanlara geldik. Milletimize ve demokrasimize yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu iş bitene kadar meydanları terk etmeyeceğiz" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Muhammet Furkan İstanbul Belçika Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title