Haberler

Nijeryalılar Türkiye ile İlişkileri Geliştirmek İstiyor

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın ticari merkezlerinden Kano şehrinin valisi Abdullah Ömer Gamboje, Türkiye ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın ticari merkezlerinden Kano şehrinin valisi Abdullah Ömer Gamboje, Türkiye ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Nijerya Şube Başkanı Hüseyin Öztunç ve beraberindeki heyet, Nijerya'nın kuzeyinde bulunan ve bölgenin ticari başkenti olarak bilinen Kano'da Vali Gamboje'yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Nijerya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi ve MÜSİAD Nijerya şubesinin ülkedeki ticaret, eğitim ve sağlık alanlarındaki projeleri görüşüldü.

MÜSİAD heyetinin Kano ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Kano Valisi Gamboje, "Türkiye ile ticaret başta olmak üzere her alanda iş birliği yapmak, ilişkileri daha ileri götürmek istiyoruz." diye konuştu.

Gamboje, ilişkilerin daha da ileri götürülmesi için MÜSİAD'ın bir şubesinin de Kano'ya açılması çağrısı yaptı.

Görüşmeye katılan MÜSİAD Nijerya Şube Başkanı Hüseyin Öztunç da ziyaretlerinin çok önemli neticeler vereceğine inandıklarını ifade ederek, "Kano'ya düzenlediğimiz ziyaretle Türkiye ve Nijerya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Öztunç, Gamboje'nin kendilerini çok sıcak karşıladığını, gelecek dönemde temasların daha da artacağını sözlerine ekledi.

FETÖ darbesi Kano'da anlatıldı

Hüseyin Öztunç, Gamboje'yi FETÖ'nün darbe girişimi hakkında bilgilendirdiklerini de vurgulayarak, "FETÖ darbesini valiye anlattık ve Anadolu Ajansı'nın yayınladığı 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabını valiye takdim ettik." ifadesini kullandı. Öztunç, Gamboje'nin AA'nın kitabını dikkatle incelediğini de kaydetti.

Kano ziyaretine MÜSİAD Nijerya Başkan Yardımcısı Adem Gürbüz ve MÜSİAD Nijerya üyesi iş adamları katıldı.

Geçen hafta Abuja Ticaret Odasını ziyaret ettiklerini ve iş birliği kararı aldıklarını belirten Öztunç, Abuja Ticaret Odası tarafından MÜSİAD Buss Center için 50 hektar arsa tahsis edileceğini söyledi.

Öztunç, MÜSİAD Nijerya olarak Nijerya resmi makamlarını ziyaret başta olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Türkiye Afrika Abuja Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title