Haberler

Nijerya'ya Yatırımları Fetö'nün Engellediği İddiası

Erçallar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Erçal, İstanbul, Zonguldak, Ordu, Samsun, Ankara’da otomotiv, fındık alanında yatırımları bulunan Erçallar A.Ş.’nin Nijerya’ya yatırımlarının FETÖ tarafından engellendiğini söyledi.

Erçallar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Erçal, İstanbul, Zonguldak, Ordu, Samsun, Ankara'da otomotiv, fındık alanında yatırımları bulunan Erçallar A.Ş.'nin Nijerya'ya yatırımlarının FETÖ tarafından engellendiğini söyledi.

FETÖ'nün Afrika ülkelerinde özellikle de Nijerya'da etkin olduğunu belirten Erçal, bu ülkenin devlet kurumlarında etkinliğini şöyle anlattı:

"2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile işadamları olarak kafile olarak Nijerya'ya gitmiştik. Görüşmelerimizde inşaat, beton santrali ve mıcır tesisi kurak için anlaşmalar yaptık. Global Maden adı altında şirketimizi kurarak çalışmalara başladık. Nijerya'da telekomünikasyon ve inşaat sektöründe etkin olan şirket ile birlikte yatırımı yapacaktık. Şirketin sahibi ise ChiefLinco'ydu. Anlaşmamıza göre yer teminini ChiefLinco, 5 milyon dolarlık sermayeyi ise biz karşılayacaktık. Karşılıklı güveni arttırmak için Nijerya'lı işadamı ChiefLinco'yu Türkiye'ye getirerek işletmelerimizi gezdirdik."

Karşılıklı güvenin sağlanması ile yatırıma başladıklarını kaydeden Erçal, "2013 yılında Nijerya'da FETÖ üyeleri bizi ziyaret ederek görüşmek istediklerini söylediler. Biz hayırlı olsun ziyareti yaptıklarını sanıyorken, tehdit gibi bir öneride bulunarak yapılan her işin karının yüzde 50'sini isteyip, 'yoksa size burada iş yaptırmayız, engelleriz' tehdidinde bulundular. İlk başta bu tehdidi ciddiye almadık. Çalışmalarımızı sürdürdük. Ancak sonraları resmi devlet kurumlarında şirketimizle ilgili sorunlar çıkartmaya başladılar. Nijerya'lı İşadamı olan ortağımız ChiefLinco engellemeyi görünce 'ya yüzde 50'sini verelim ya da yatırımı durduralım' teklifinde bulununca bizde geri adım attık. Tesisi atıl olarak bırakıp Türkiye'ye geri döndük. Çin ve Hindistan'dan gelen işadamları da yaptıkları yatırımların gerçekleşmesi için FETÖ üyeleriyle işbirliği yapmak zorundalar. Yoksa yatırım yapmaları mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erçal, FETÖ'nün Nijerya ayağının çökertilmesi gerektiğini belirterek, devlet kurumlarında etkin olduklarını ve yakın bir zamanda bu ülkede de darbe yapabileceklerini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak İstanbul Nijerya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title