Haberler

Nijerya Ordusu En Az 150 Boko Haram Militanını Öldürdü

Boko Haram'a karşı "son hücum" operasyonları sürdüren Nijerya ordusu, örgütün elindeki rehineleri kurtarmak için düzenlediği saldırılarda en az 150 militanı öldürdü.

Boko Haram'a karşı "son hücum" operasyonları sürdüren Nijerya ordusu, örgütün elindeki rehineleri kurtarmak için düzenlediği saldırılarda en az 150 militanı öldürdü.

Ülkenin kuzeydoğusunda geniş çaplı operasyonlar yürüten Nijerya ordusu, bölgesel sivil savunma birliklerinin de desteğiyle yürüttükleri operasyonlarda, Boko Haram'ın rehine olarak tuttuğu 36 kadın ve çocuğu da kurtardı. Gazetecilere bilgi veren sivil savunma birliklerinden yetkililer, operasyonlarda çok sayıda militanın da yakalandığını ve büyük miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini söylediler. Ordudan yapılan açıklamaya göre, ele geçirilen mühimmatın arasında, intihar saldırılarında kullanılan çok sayıda bombalı düzenek de ele geçirildi.

Ülkenin kuzeyindeki Adamawa eyaletinde Dar köyünde geçen Cuma günü, iki kadın canlı bombanın art arda patlattıkları bombalar ile en az 11 kişi öldü. Boko Haram'ın düzenlediği düşünülen bu saldırı ile birlikte yalnızca Ekim ayı içinde Nijerya'da canlı bomba saldırılarında ölenler 101 kişiye ulaştı.

Madagali Belediye Meclisi eski başkanı Maina Ularamu'nun gazetecilere verdiği bilgiye göre, bölgenin kuzeyindeki ormanlık bölgede konuşlanan Boko Haram, Dar ve diğer köylere sürekli saldırılarda bulunuyor. Ularamu, "Köye yapılan baskında köylüler yakındaki sazlık bölgeye kaçmış; burada bekleyen iki kadın canlı bomba da art arda üzerlerindeki bombaları patlatmış" dedi.

"Dördüz canlı bomba"

Nijerya'nın Mulai eyaleti Maiduguri kentinde Cuma günü düzenlenen "dört kadın canlı bomba"nın art arda kendilerini havaya uçurması sonucu kendileri dahil en az 22 kişi ölmüştü. Nijerya Ulusal Acil Durum Ajansı'nın gazetecilere verdiği bilgilere göre, patlamaların ardından aynı kentte geniş önlemler alan güvenlik güçleri, durdurmak istediği bir kadının kaçması üzerine ateş açtı. Açılan ateşin ardından, vurulan kadın ve yakınındaki başka üç kadın daha kendilerini havaya uçurdu ve çevrede bulunan en az 18 kişi ile 4 kadın canlı bomba yaşamını yitirdi ve onlarca kişi yaralandı.

Cami'de ikiz canlı bomba

Aynı kentte Perşembe gece namaz sırasında birisi cami içinde, diğeri de dışında patlatılan bombalarla, polise göre en az 14, görgü tanıklarına göre en az 42 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, saldırganlardan birinin namaz sırasında caminin içine girerek üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin ise patlama sonrası içeridekilerin panikle dışarıya kaçtıkları sırada patlamayı gerçekleştirdiğini söylediler. Boko Haram, ülkenin başkenti Abuja'da da 2 Ekim'de 18 kişinin ölümü ve 41 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba eylemini üstlenmişti.

"Teslim olun" çağrısı

Nijerya ordusu, Boko Haram militanlarına önceki hafta "teslim olun" çağrısı yaptıktan sonra, islamcı örgütün etkin olduğu ülkenin kuzeydoğu bölgesinde geniş çaplı operasyonlar başlattı. Ordu, bir süredir devam eden operasyonu, altı yıllık saldırılarda bugüne kadar 20 bin dolayında kişiyi öldüren Boko Haram'a "son hücum" diye nitelendiriyor.

- Johannesburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adamawa Nijerya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title