Haberler
BBC

Nijerya Liderine Eşinden Uyarı: Böyle Giderse Desteklemem

Güncelleme:

Ayşe Buhari geçen yıl Cumhurbaşkanlığını devralan eşi Buhari'den kabinede değişiklik yapılmasını istedi, aksi takdirde bir sonraki seçimde eşini desteklemeyebileceğini söyledi.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'nin eşi Ayşe Buhari, kabinede değişiklik yapılmasını istedi. Ayşe Buhari aksi takdirde bir sonraki seçimde eşini desteklemeyebileceğini söyledi.

FIRST LADY 'ATADIKLARINI TANIMIYOR' DEDİ

BBC'ye konuşan Ayşe Buhari, eşinin, atadığı üst düzey yetkililerin çoğunu "tanımadığını" söyledi.

Buhari "Cumhurbaşkanı, atadığı 50 kişiden 45'ini tanımıyor. 27 yıllık eşi olmama rağmen ben de tanımıyorum" dedi.

First Lady, atamaların arkasında da "birkaç kişinin" olduğunu belirtti.

YOLSUZLUĞA SON VERECEĞİ VAADİYLE SEÇİLMİŞTİ

Muhammed Buhari geçen yıl hükümette adam kayırma ve yolsuzluğa son vereceği vaadiyle seçilmişti.

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki BBC muhabiri Naziru Mikailu, Ayşe Buhari'nin kaygılarını böyle açıkça ifade etmesinin şaşırtıcı bulunabileceğini ancak onun sözlerinin Buhari'nin liderliği konusundaki rahatsızlığın vardığı düzeyi gösterdiğini belirtiyor.


Cumhurbaşkanı, geçen yılki yemin töreninde "Kimsenin adamı değilim ve herkesin adamıyım" demişti.

FIRST LADY DURUMA EL KOYDU

Ayşe Buhari ise yönetimdeki Tüm İlericiler Kongresi (APC) Partisi'nin vizyonuna inanmayan insanların, 'birkaç kişinin fazla etkili olması yüzünden' yüksek görevlere atandıklarını kaydetti, "Bazıları evlerinde kollarını kavuşturup şu kurumun ya da bu bakanlığın başına geçmeye davet edilmeyi bekliyor" diye konuştu.



Buhari 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olursa eşinin desteğini alamayabilir.

"TELEVİZYON SEYREDERSENİZ GÖRÜRSÜNÜZ"

Buna karşılık Ayşe Buhari bu kişilerin isimlerini vermeyi reddederek, "Televizyon seyrederseniz kim olduklarını anlarsınız" dedi.

Muhabirimizin "Peki Cumhurbaşkanı hükümeti kontrol edebiliyor mu?" sorusunu ise "Buna halk karar verir" diye cevapladı.

"İŞLER BÖYLE GİDERSE DESTEKLEMEM"

Ayşe Buhari kocasının kendisine 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağını söylemediğini de kaydetti ve şöyle devam etti.

"Bana henüz söylemiş değil. Ama eşi olarak karar verdim. İşler 2019'a kadar böyle devam ederse, kampanyaya katılmayacağım ve daha önce yaptığı gibi kadınlardan onun için oy istemeyeceğim. Bunu bir daha asla yapmayacağım."

"EN BÜYÜK BAŞARISI..."

Ayşe Buhari'ye göre eşinin hükümetin en büyük başarısı ise ülkenin kuzeydoğusunda radikal İslamcı Boko Haram örgütüne karşı verilen mücadelede başarı sağlanması.

Buhari, Maiduguri gibi Boko Haram'ın kalesi olan bir yerde bile okulların açılabildiğini ve çocukların eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.

BBC

Nijerya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title