Haberler

Nijerya Devlet Başkanı Buhari Washington'da

ABD'nin başkenti Washington'da resmi temaslarda bulunan Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

ABD'nin başkenti Washington'da resmi temaslarda bulunan Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Kerry, Nijerya'da devlet başkanı seçilmesinin ardından ilk kez Washington'a ziyarette bulunan Buhari ile bakanlıkta çalışma yemeğinde görüştü.

Nijerya'nın "fevkalade önemli bir ülke" olduğunu vurgulayan Kerry, ABD ile Nijerya'nın ortak çıkarlarına dikkati çekti.

Kerry, ülkesinin güvenlik ve istikrarının yanı sıra ekonomik açıdan da gelişmesi için çabalayan Buhari'nin aynı zamanda terör örgütü Boka Haram'a karşı da mücadele verdiğini hatırlattı.

Askeri geçmişi olan Buhari'nin bu mücadelede ne tür adımlar atacağını bildiğini belirten Kerry, "Dolayısıyla Boko Haram ile mücadele edecek hazır ve istekli bir partnere sahibiz. Terörle ve Boko Haram ile mücadele etme planlarını geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

John Kerry, ayrıca enerji, eğitim, sağlık ve ülkedeki diğer önemli konularda da işbirliği içinde bulunmak istediklerini dile getirdi.

Nijerya lideri Buhari de ABD'nin, seçim döneminde hükümete yönelik baskılarının Nijerya'da adil ve güvenilir seçimlerin yapılmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, bundan dolayı ABD'ye her zaman minnettar olacaklarını söyledi.

Muhammed Buhari dün de ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Umaru Yar'adua John Kerry Washington Nijerya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title