Haberler

Nijerya'da Silahlı Militanlar Eğitimle Islah Edilecek

Nijerya yönetimi, ülkenin güneydoğusundaki eyaletlerde devam eden çatışmaları sonlandırmak amacıyla başlattığı af programı kapsamında, 500 eski militana tarım ve su ürünleri alanında eğitim verecek.

Nijerya yönetimi, ülkenin güneydoğusundaki eyaletlerde devam eden çatışmaları sonlandırmak amacıyla başlattığı af programı kapsamında, 500 eski militana tarım ve su ürünleri alanında eğitim verecek.

Nijerya Haber Ajansı'na konuşan Nijer Deltası'ndan sorumlu Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Paul Boro, çalışma kapsamında af programından yararlanan 500 eski militanın tarım ve su ürünleri alanında eğitim alacağını söyledi.

Boro, eğitime Akwa-Ibom, Abia, Bayelsa, Cross River, Delta, Edo, Imo, Ondo ve Rivers bölgelerinden eski militanların katılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Af Programı Koordinatörlüğü görevini de yürüten Boro, yapılacak eğitim çalışmalarının bölgedeki tarım ve su alanları üzerinde de olumlu etkisi olacağını umut ettiklerini dile getirdi.

Boro, "Bu programlarla gençlerimizin, bilginin değerini anlayabilmelerini ve hedefliyoruz." diye konuştu.

Af programı kapsamında Avrupa üniversitelerinde eğitim fırsatı

Öte yandan, Nijerya hükümeti, eski militanların af programı kapsamında İngiltere üniversitelerinde eğitimine olanak sağladığı belirtildi.

Ülkedeki Liderlik, Barış ve Kültürel Kalkınma Girişimi (LPCDI) Başkanı Reuben Wilson, program kapsamında yurt dışına gönderilecek eski militanların uzun vadede Nijerya için faydalı olacağını ifade ederek, 2017 yılına kadar sürdürülmesi planlanan af uygulamasının 2019'a kadar uzatılmasını talep etti.

Hükümet, Nijer Deltası'nda yaklaşık 30 bin eski militan ve gencin programdan faydalanmasını öngörüyor. Program çerçevesinde hükümet tarafından Nijer Deltası'ndaki eski militanlara maddi yardım da yapılıyor.

Aftan yararlanan militanlara yönelik düzenlenen eğitim programı ile ülkedeki çatışmaların sonlandırılmasının yanı sıra, ekonomik sorunlarla mücadele eden Nijerya'nın işsizlik probleminin de azaltılması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title