Haberler

Nijerya'da İntihar Saldırısı: 6 Ölü, 30 Yaralı

Nijerya’da bulunan bir otoparkta gerçekleştirilen intihar saldırısında, eylemcinin de aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Nijerya'da bulunan bir otoparkta gerçekleştirilen intihar saldırısında, eylemcinin de aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Nijerya'nın Damaturu kentinde genç bir kız, vücuduna sarılı patlayıcıları patlatarak intihar saldırısı gerçekleştirdi. Nijeryalı yetkililer, intihar saldırısında eylemcinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yetkililer, saldırıyı şu ana kadar herhangi bir grubun üstlenmediğini belirterek, saldırının Boko Haram tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. Polis sözcüsü Toyin Gbadegesin sabah saatlerinde meydana gelen saldırı ile ilgili olarak, "14 yaşlarında bir intihar eylemcisi, Damaturu otoparkında vücudundaki patlayıcıları patlatarak kendini havaya uçurdu. Saldırgan ve 5 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Patlamadan kısa bir süre önce parkta bulunduğunu ve otobüse bindikten dakikalar sonra ise patlama sesini duyduğunu söyleyen bir görgü tanığı, polislerin olay yerine gelerek hayatını kaybedenlere ait cansız bedenleri bölgeden uzaklaştırdığını aktardı.

Öte yandan, otoparkta meydana gelen saldırının ardından 12 yaşlarında bir intihar eylemcisinin de üzerindeki bombaları patlattığı ancak olayla ölü ya da yaralı olmadığı öğrenildi. - ABUJA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nijerya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title